Бяхме против начина, по който беше реализирана законодателна инициатива за

...
Бяхме против начина, по който беше реализирана законодателна инициатива за
Коментари Харесай

Лазаров: Бяхме против начина, по който беше реализирана законодателната инициатива за минималната заплата

Бяхме срещу метода, по който беше осъществена законодателна самодейност за смяна на механизма за минималната работна заплата (МРЗ). Това съобщи служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров  Лазар Лазаров Лазар Лазаров е роден на 18 март 1970 година в София.   Завършил е УНСС, компетентност във връзка признатите от последното Народно заседание промени в Кодекса на труда, с които бе решено МРЗ да се дефинира до 1 септември на настоящата година и да е 50 на 100 от междинната брутна работна заплата. Той акцентира, че такава смяна не е била нужна, като даже е основала условия за мъчно използване, съобщи Българска телеграфна агенция.

За да може да бъде избран с акт на Министерския съвет подобаващ размер на МРЗ, би трябвало да са минали всички процеси по координиране. Минималният период за това е един месец, т.е. на 1 август следва да представим предложение, само че то би трябвало да бъде създадено преди този момент. Най-ранният интервал, в който можем да получим информация от Националния статистически институт е 12 август, изясни вицепремиерът.

„ Ще се опитаме да използван дотолкоз, доколкото е допустимо и както е допустимо, този текст “, разяснява още той.

По-рано Лазаров разгласи на конференция началото на процедурата „ Повишаване на енергийната успеваемост на обществената инфраструктура за даване на обществени услуги, делегирана от страната активност ". Мярката е част от капиталовия план „ Модернизиране на дълготрайната грижа ", която се извършва по Плана за възобновяване и резистентност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР