Бяхме наивно честни спрямо ГЕРБ. Грешка беше, че представихме кабинета

...
Бяхме наивно честни спрямо ГЕРБ. Грешка беше, че представихме кабинета
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Бяхме наивно честни и представихме кабинета си твърде рано

Бяхме наивно почтени по отношение на ГЕРБ. Грешка беше, че представихме кабинета си, преди да завърши разискването на управническата ни стратегия. Това докара ГЕРБ до сериозен прочувствен изблик, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " Даниел Лорер.

Той удостовери, че на следващия ден, на която да се разиска управническата им стратегия. Лорер отхвърли да уточни, кой е инициирал новият кръг диалози, като означи, че дозата страст е стихнала и разговорът може да продължи. Депутатът от новата коалиция даде да се разбере, че няма смяна в желанията да не бъде подкрепян кабинет на ГЕРБ и да не се гласоподава за държавно управление с министри на ГЕРБ.

" Готови сме да дадем на ГЕРБ надзор над този кабинет посредством председателство и надзор над множеството комисии в Народното събрание. Не стои на масата опция да има специалисти от ГЕРБ в него. Проектокабинетът на Денков е негов и ние нямаме подозрение към качествата на никого от там ", по този начин Лорер отговори на въпрос дали е допустимо в персоналния състав на препоръчаното държавно управление да има промени.

Съставът на кабинетът наред с управническата стратегия бяха аргументите от ГЕРБ-СДС да разгласят, че няма да го поддържат и да стартират през днешния ден с останалите политически партии в Народното събрание за гласоподаване на държавно управление с техния мандат.

 " Продължаваме промяната - Демократична България " дефинира думи на ГЕРБ като конспирация и опит за разкол
По-рано през днешния ден пред Би Ти Ви някогашният народен представител от " Продължаваме промяната " - " Демократична България Лена Бориславова насочи зов към ГЕРБ да се придържат към професионалният звук. " Нека не се караме по медиите, дано да не бучим по студиата, че не са ни присъединили плана в програмата. Искаме да приказваме, а не да размахваме пръстчета и да си сменяме позиции през няколко часа ", уточни тя.

За Бориславова е било неточност, че на са поискали от ГЕРБ писмен удостоверение за качествата на показаната им стратегия. Според нея тогава нямало да се стигне до конференцията,

" Не съм сигурна, че ГЕРБ не харесват този кабинет, поради управническата стратегия или поради това, че в него ги няма Тома Биков, Делян Добрев ", акцентира някогашният народен представител от новата коалиция. Според нея в водача на ГЕРБ Бойко Борисов има доза напрежение и изнервеност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР