Бяхме изпратени в ромския квартал в Гълъбово, едно от лицата

...
Бяхме изпратени в ромския квартал в Гълъбово, едно от лицата
Коментари Харесай

Полицаи: Ситуацията в ромската махала на Гълъбово ескалира, излязоха над 100 души

Бяхме изпратени в ромския квартал в Гълъбово, едно от лицата беше разпознато и пристъпихме към задържане. Това разяснява един от служителите на реда, потърпевши при акцията през вчерашния ден, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района. Полицаят описа, че полицията е нападната с камъни и с брадви.

„ Ситуацията ескалира, отвред започнаха да излизат, събраха се над 100 души, които не бяха изплашени, по-скоро действаха нападателно по отношение на нас “, спомни си служителят на реда. Според неговата версия, изрично не е имало побой над дами и деца, както настояват от ромската махала.

Друг служител на реда описа, че при вкарването на задържаните роми в буса, усетил тухла. Бронежилетката обаче го избавя и няма пострадвания.

БГНЕС напомня, че градът е обкръжен от жандармерия след случай от през вчерашния ден в ромската махала на Гълъбово. Към 14.24 часа е получен сигнал за мощна музика, идваща от махала в гр. Гълъбово. Пристигналият полицейски екип открил на място пияна компания, а звуците идвали от конфигурирана преносима тонколона. При последвало полицейско предписание за прекъсване на музиката и показване на документи за идентичност, събралите се освен отказали изрично, само че и почнали да се държат нападателно и надменно – хвърляли камъни, заканвали се. На място били изпратени в допълнение сили на реда. Установени и арестувани са основателите - петима локални поданици - трима от които осъждани. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР