“ бяха първите, които привлякоха вниманието на търсещите второ жилище

...
“ бяха първите, които привлякоха вниманието на търсещите второ жилище
Коментари Харесай

Сделките на имотния пазар: Селски къщи на ниски цени

“ бяха първите, които привлякоха вниманието на търсещите второ жилище и покупко-продажбите с тях се усилват, споделя за шефката на “Бългериън пропъртис ” Полина Стойкова.
Притегателните места из страната съгласно нея са централните елементи на България на юг от Стара планина, също селата към Велико Търново, както и всички села наоколо до огромен регионален град, до които пътят с кола е до половин час.
Според нея всички, които са купили подобен парцел тази година, са удовлетворени, тъй като се оказа, че са създали верен избор.
Цените на селските къщи варират в доста необятни граници най-много според от положението на парцела и от региона. Може да е от няколко хиляди евро до над 100 хиляди.
Най-много се продават къщи, които са ремонтирани или нови и са подготвени за обитаване.
" Селата в централната част на страната се оформят като притегателна зона, защото са с по-ниски цени от тези към София, а в същото време са елементарно налични с кола. Освен това те дават удобството да може да се пътува из цялата страна.
Купувачите са най-много млади фамилии и хора, които имат опция да работят от отдалеченост. Има и хора пред пенсия, които желаят да живеят по-спокойно, откакто се пенсионират ”, сподели Стойкова.
 Велико Търново измежду градовете с най-активен пазар за селски парцели Велико Търново измежду градовете с най-активен пазар за селски парцели
Общо 33 536 души са се преместили да живеят на село през последната година. Това сочи информация на Асоциация на българските села, която п...
През лятото Асоциацията на българските села направи проучване, от което излезе, че покупко-продажбите за покупка на селски къщи тази година са двойно повече от междинното за минали години.
Типичната българска селска къща, която е обект на имотни покупко-продажби, е в село, което е отдалечено най-вече на 25-30 км от най-близката община. Обикновено тя е с жилищна сграда на един или два етажа до 120 квадрата и с двор сред 0,7 и 1 декар.
Много постоянно се получава по този начин, че средствата, нужни за ремонт след покупката на парцела, са повече от цената му.
Българинът обаче е доста находчив. Във фейсбук има даже група “ ”, която към този момент има 48 500 членове, събрани с мисълта да създадат нещо за наследствените си къщи на село. Много от обявите са от хора, които имат такива къщи и са съгласни да пуснат да живее някой в нея даже гратис, за да опази парцела от крадци, а двора – от подивяване. Други членове на тази група в случай че се съди по обявите, са хора, които търсят селски парцел, само че нямат доста средства и оферират да го потегнат против използването му краткотрайно или непрекъснато. Трети пък желаят да изпратят възрастните си родители да живеят на чист въздух в планинско село, а нямат подобен парцел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР