Бяха издадени забрани за провеждане на мероприятия, на спектакли, на

...
Бяха издадени забрани за провеждане на мероприятия, на спектакли, на
Коментари Харесай

Венцислав Мутафчийски: Полевите тестове не са гарант за откриване на коронавируса

Бяха издадени забрани за осъществяване на мероприятия, на спектакли, на спортни надпревари. Щабът ще предложи за разискване на диференциран метод във връзка с ограниченията, които се взимат по отношение на коронавирусната зараза, а точно зони, в които сигурно са открити коронавируси и такива зони, в които към момента са свободни от такава зараза. Според нас прекомерните ограничения може да доведат и до много вреди, в сравнение с изгоди и поради това ще предложим диференциран метод. Ако стартираме по ресори, това е по отношение на образователната стратегия. Едно конкретизиране желая да направя – децата са минимум наранена група от ковид.

Това съобщи по време на съвещание на Министерски съвет проф. доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на Военномедицинската академия и началник на Националния действен щаб за битка с ковид, съобщи кореспондент на Novini.bg

Без компропис за влизане в държавните здания поради ковид

,,Доскоро нямаше сертифицирани проби, а в този момент не е по този начин – тестванията са сертифицирани. Ние изрично се придържаме към одобрените проби, тъй като върви дискусия по отношение на така наречен полеви проби. Полевите проби дават подправено негативни резултати, по-късно дават подправено позитивни резултати и то в голям процент'', сподели той.

,,Нашите лаборатории работят с единствените потвърдени в света проби и това е PCR методиката'', увери проф. доктор Мутафчийски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР