Бях сезирана във Фейсбук заради проблеми в работата на Търговския

...
Бях сезирана във Фейсбук заради проблеми в работата на Търговския
Коментари Харесай

Адвокат получил отказ от Агенцията по вписванията - не могли да отворят PDF файл

Бях сезирана във Facebook поради проблеми в работата на Търговския указател, свързани с достъпа на юристи. Поех задължения за уеднаквяване на практиките, тъй като хората се товареха ненужно със правосъдни разходи. Това сподели омбудманът Мая Манолова по време на среща с юристи, представители на Агенцията по вписванията и правосъдното министерство за Търговския указател, съобщи кореспондент на Novini.bg

По всички тези въпроси сме водили диалози с министъра на правораздаването Данаил Кирилов, с Агенцията по вписванията. Имаше реакция от Агенцията по вписванията, които оповестиха ясно каква ще бъде практиката по едни и същи противоречиви тематики. Аз също изпълних своя ангажимент и през май месец тази година внесох план за законови промени. Надявам се депутатите да намерят време да прегледат плана, уточни Манолова.

Трябва да има ясни инструкции за длъжностните лица по какъв начин ще бъдат признавани дължими такси при регистрация. Поставя се и въпросът за изясненост във връзка с данните на заявителите и лицата, вписвани по партидите на търговците, където съгласно юристите има несъгласия, изясни омбудсманът.

На срещата юристи описаха по какъв начин техен сътрудник получил отвод, тъй като Агенцията по вписванията не могла да отвори файл в PDF формат.

Имаме голям проблем с напътствията в напътствията – когато получаваме инструкции, изпълняваме ги, само че ни се дават последващи инструкции, с които се съкратява тридневният период или се постанова жителите да заплащат нови и нови такси, до момента в който нещата се случат, показаха юристи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР