Бях се зарекъл да мълча, но когата освен мълчание трябва

...
Бях се зарекъл да мълча, но когата освен мълчание трябва
Коментари Харесай

Поетът Н. Милчев: Изборът на Гешев - пиеса, театър, фарс, фалшиви роли и грим

Бях се зарекъл да мълча, само че когата с изключение на безмълвие би трябвало да си наложа и слепота, ми идва допълнително. Срам ме е, позор ме е да виждам какво се случва в Родината ми – в тихата ми и смълчана татковина.
Избират основен прокурор – всичко е по Закона, всичко е по Правилата. И нищо не е по закона, и нищо не е по разпоредбите. Всичко е пиеса, спектакъл, фарс, подправени функции и грим. Всичко е „ имам ли корабче в окото “. Гледаме избора на основен прокурор по малкия екран – на никое място по света нямало такава бистрота. А всички знаем, че това не е избор, а читалищна вечеринка, че са го решили двама-трима души и че точно те най-вече се вършат на ощипани.

И най-удивителното е, че ни е хубаво, тъй като знаем, че е вечеринка, и си траем.

Иначе всичко трябваше да пламти и да свети, и да се тресе в благата ми татковина.

И убийственото е, че всички партии си мълчат. Защото те не се месят, тъй като има разделяне на управляващите. Разделение на управляващите ли? На коя тъкмо планета, апелирам? Майко блага, какви тартюфовци!

Болничните листове. Всички си спомнят, че за тях пръв заприказва Бойко Борисов преди година. Но в този момент тъкмо той ги анулира и той се смилява. Именно той се смилява над този

Първи ден от нашите заболявания, страхове и страдания, от нашите неистини и безизходици. И какво благополучие ни обзема, какви сили прииждат в нас! Благодарим ти, Боже, че Бойко Борисов е научил от медиите за нашите несгоди и ни избавя!

На мен персонално ми се повръща от такава измама, разболявам се и с другото си сърце.

Предлагат Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ и Емил Димитров – Ревизоро (какви очаквания вдъхваше тоя човек в миналото!) споделя, че няма различен, по-достоен, че всички падали на колене и молели Цацаров да одобри, а той се дърпал, желал при фамилията си, само че най-после отстъпил и склонил. Или Цацаров, или никой различен – по този начин стоял въпросът съгласно Ревизоро.

В кой век живеем, за какви ни мислят, толкоз ли костваме, майка му остаряла, толкоз ли костваме, по дяволите.

Свят ми се вие от такова подценяване, цинизъм и нахалство. Свят ми се вие от такива неистини.

Свършвам с горест, тъй като нямам сили да чувам. Нямам сили да чувам повече. А основната цел е да спрем да слушаме, да спрем да мислим, да разбираме и да приказваме. И най-после да спрем да дишаме. Защото по този начин е вярно и по този начин е било вярно постоянно.

Николай Милчев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР