Бях поканен на партито на ДСБ. Тортата с лика на

...
Бях поканен на партито на ДСБ. Тортата с лика на
Коментари Харесай

Борис Бонев: Бих напуснал групата на ПП-ДБ в СОС, ако се стигне до управление с ГЕРБ

Бях поканен на празненството на ДСБ. Тортата с лика на Паметника на Съветската войска беше изненада на част от хората към други съпартийци. Аз не пробвах тортата и не участвах в разянето ѝ. Това не е моята тематика - нито прочувствено, нито професионално. Това съобщи нощес Борис Бонев, общински консултант от ПП-ДБ/СС в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз.

Начинът на демонтажа подхожда на техническите способи, разкачване по шевовете. Прекаленото очовечаване на бронзови фигури ми идва допълнително. Дали е преминат положителния усет - не мисля, че беше най-оригиналното нещо. За тези политически сили това е идея от години. Те са съумели в тази идея и разбирам тяхното предпочитание да го отпразнуват, добави общинският консултант.

По думите му е допустимо демонтажът на ПСА да е почнал на бързо. " Няма по какъв начин да няма политически претекст. Тази тематика е мощно разграничителна линия на цялото общество. Аз зървам евентуален риск стихотворец от хора, които желаят да пренесат сглобката от национално на локално равнище. Те са подтикнали съответни институции да стартират демонтажа на паметника. Призовавам всички откакто си изядат тортите и се изкажат от трибуната, да си починат, да си изчистят съзнанието, с цел да можем да си вършим работата ", добави още Борис Бонев.

Бонев уточни, че е ядосан на всички, които оставиха Паметника на Съветската войска да взема решение ориста на София.

На въпрос би ли напуснал групата на ПП-ДБ в столичния общински съвет, Бонев отговори: Бих напуснал, в случай че се стигне до ръководство с ГЕРБ. Има други партии в СОС. Не сме зачеркнали нито една. След Нова година съм сигурен, че напълно друго ще се гледа на обстановката. Паметникът на Съветската войска към този момент го няма.

Общинският консултант от ПП-ДБ/СС акцентира, че е имал извънредно градивни диалози с Българска социалистическа партия и " Синя София ". " Българска социалистическа партия, като партия, която 30г. не е управлявала в София. Все още ли желае да ръководи? Или ще изберат да бъдат безконечна съпротива, от която нищо не зависи. И да бъдат причина ГЕРБ да се върнат в ръководството. За мен Българска социалистическа партия са допустим сътрудник в подтекста на това, че за София би трябвало да се избере сътрудник, който не е ГЕРБ ", сподели още той.

На първите две съвещания издигнахме моята кандидатура, разумна кандидатура, не я поддържаха. На третото не издигнахме претендент и дадохме опция на останалите партии да изберат ръководител. Четвъртото съвещание го отложихме. На петото съвещание издигнахме Грети Стефанова като най-възрастен, краткотраен ръководител. И това не стана. Тук е значимо дали си човек, който желае да си свърши работата, или си човек, който желае да прецака другарчето си.Мои сътрудници излизат с цялата си безочливост и споделят " хехе, вие нищо не сте предложили ", разяснява Бонев избора на ръководител на СОС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР