Бях обвинен, че съм упражнил натиск. Вярно е. Натисках като

...
Бях обвинен, че съм упражнил натиск. Вярно е. Натисках като
Коментари Харесай

Крум Зарков призна: Да, упражнявал съм натиск

" Бях упрекнат, че съм упражнил напън. Вярно е. Натисках като народен представител, натисках като протестиращ, натискам като министър. И ще продължа, до момента в който страната се трансформира в правова страна. 

Това съобщи правосъдният министър Крум Зарков във връзка думите на Радомир Чолаков, че е упражнявал напън за измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс, които уреждаха следствие на основния прокурор и надзор над активността на държавното обвиняване. Те са част от изискванията за парите по Плана за възобновяване и резистентност. Законопроектите бяха провалени, откакто правната комисия ги отсрочи за идващия парламент. По-рано през днешния ден ръководителят й Радомир Чолаков сподели, че Крум Зарков е упражнявал напън за измененията. 

" Разбрахме, че без напън няма да стане. В последна сметка законът ще бъде признат. Той е значим за жителите. Следващото Народно заседание ще бъде насила да го гледа и да го одобри. Не се подлъгвайте по разнообразни купешки изречения. Законът не е импровизация и ще стане част от позитивното право. Колкото по-бързо бъде признат, толкоз по-добере. Ще отпуши пътищата пред страната. Не време, воля не ни стигна ", съобщи Крум Зарков. Според него гласоподавателите ще принудят идващото Народно заседание да одобри тези промени, а който и да бъде министър, ще би трябвало да ги внесе. 

" Народното събрание ще бъде друго. Силите, които желаят промяна, ще надделеят. Жалко, че ще загубим още няколко месеца ", сподели още правосъдният министър. Промените в законодателството са обсъждани и в Съединени американски щати по време на среща на върха за демокрацията. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР