Бях номиниран от ПГ на ГЕРБ-СДС да получа този проучвателен

...
Бях номиниран от ПГ на ГЕРБ-СДС да получа този проучвателен
Коментари Харесай

Проф. Габраовски: За мен е дълг и чест да положа всички усилия България да има работещо правителство

„ Бях номиниран от ПГ на ГЕРБ-СДС да получа този изследователски мандат. За мен е дълг и чест да положа всички старания България да има работещо държавно управление. За страдание сега България е на кръстопътя на голям брой рецесии – икономическа, обществена, мигрантски напън, който даде своите жертви, политическа рецесия, която продължава към този момент две години. Ще положа всички вероятни старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и борбата и да е по-близо до експертното и професионализма, с цел да може България по-лесно да мине през този сложен исторически миг, в който се намираме. “ Това сподели проф. Николай Габровски, откакто получи мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев.

Чл.-кор. проф. Николай Габровски е приключил медицина в Медицинска Академия – гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница „ Пирогов “ е от 1997 година. Оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е ръководител на Българското сдружение по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е народен съветник, а от 2018 – основен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР