„Бях изненадан от постъпката на затворника Пелов. Любопитното е, че

...
„Бях изненадан от постъпката на затворника Пелов. Любопитното е, че
Коментари Харесай

Зам.-министърът на правосъдието: За да подобрим материалната база в затворите, ще трябва да се откажем от някои ремонти

„ Бях сюрпризиран от постъпката на пандизчията Пелов. Любопитното е, че тъкмо в деня, в който излезе това писмо, получих от Facebook предложение да стана другар с Пелов – с онази му присъща фотография. По-късно се съветвах с специалисти и разбрах, че във Facebook има доста подправени негови профили”. Това разгласи зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов в предаването " Денят онлайн " по Канал 3 по отношение на писмото на единия от двамата избягали пандизчии - Владимир Пелов, в което той твърди, че е незаслужено наказан.
„ Определено писмото бе ненадейно. Трябва да разберем, че пред нас не стои елементарен нарушител. Пред нас стои един съдбоносен човек и това се вижда от обстоятелството, че желае да занимава цялата общност със себе си”, добави зам.-министърът.
„ Предстоят съответни санкции на нашите чиновници. Дисциплинарните производства нямаха за цел да открият по какъв начин е влезнало оръжието в пандиза. С това се занимава съответен отдел на полицията. Дисциплинарните производства преглеждат работата на чиновниците на пандиза. Те са общо 14 производства”, сподели още Проданов.
Той изясни, че следва метаморфоза в пандизите, с помощта на което се чака да се усили състава на чиновниците с няколко десетки, което е значимо предвид на кадровата рецесия.
Относно материалната база и техниката той изясни, че ще бъде доста мъчно тя да се усъвършенства.
„ Проведени са диалози и има оферти. Но става въпрос за финанси. Единственият метод да се намерят тези пари, би трябвало да се премине към преструктуриране на разноските, което не е елементарно. Може би ще би трябвало да се откажем от някои поправки, които бяха планирани”, разгласи Николай Проданов.
Относно визитата на основния прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешън Николай Проданов разгласи, че съществена тематика на диалозите с него са били Договора за екстрадиция сред двете страни. Той самият обаче не е участвал на срещите, поради което не пожела да влиза в елементи по тематиката.
В умозаключение по отношение на ръководството и дали в миналото той и партията му Обединени патриоти ще изпаднат в съпротива проф. Проданов разгласи:
" Не мисля, че това е напълно идно " - и по този начин изрази мнението си, че не чака предварителни избори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР