Бях докладчик по досието, с което Европейският парламент сложи край

...
Бях докладчик по досието, с което Европейският парламент сложи край
Коментари Харесай

Емил Радев: С нови правила за документите спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно

„ Бях докладчик по досието, с което Европейският парламент постави завършек на апостилите и потребността от заверка на публични документи в Европейски Съюз. С новите правила спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно. Освен че няма да се постанова да заплащат към 100 евро на документ, хората, които работят, учат или живеят в друга държава-членка, към този момент няма да тичат по разнообразни институции поради акт за раждане, уверение за фамилно състояние или непрекъснат адрес да вземем за пример “. Това съобщи евродепутатът Емил Радев.

Той увери, че ще се бори при преразглеждането на нормативния акт след 2 години да се вкара и автоматизирано признание на дипломите и удостоверенията за подготовка, както и на документи като решения на ТЕЛК и настоящо положение на компаниите.

„ В идващия Европарламент е значимо да защитим предвиждания за България бюджет от 18 милиарда лева за новия програмен интервал. Това значи повече средства за възобновяване на пътища и площади, за реализиране на стратегии за претовареност и образование на младежите, за поддръжка на бизнеса, тъй че да стане по-конкурентоспособен и да се покачват приходите ”, безапелационен бе той. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР