Бях длъжен да покажа, че и с диабет всичко е

...
Бях длъжен да покажа, че и с диабет всичко е
Коментари Харесай

Саша Зверев си бие инсулин дори между геймовете в мача

Бях задължен да покажа, че и с диабет всичко е допустимо, споделя звездата на международния тенис
Александър Зверев е звезда на тениса, олимпийски първенец от игрите в Токио, само че борбите на корта надалеч не са най-важните в живота му.

Германецът от известната руска фамилия в този спорт се бори с диабет вид 1. За да поддържа естественото си положение, той си бие инсулин в бедрото и по време на почивките сред геймовете в мачовете.

Страшната диагноза е открита още когато по-малкият от братята Звереви е на 4 година Прогнозите са, че в никакъв случай няма да реализира фантазията си и да стане тенисист. Златният орден в столицата на Япония, купата от финалите на АТП, финалът на US Open в “Големият шлем ” и второто място в международната класация обаче потвърдиха, че с доста воля и съблюдаване на предписаните от лекарите правила човек може да успее. Зверев си призна за диабета през предишното лято. До оня ден през август руснакът с немски паспорт настойчиво отхвърляше да дава отговор на журналистически въпроси, свързани с тази тематика.

“Криех се, с цел да си удрям инсулин. Като дете се срамих, а в учебно заведение бе още по-неприятно. Подиграваха ми се, а веднъж

някой ми открадна комплекта - глюкомер и инсулин

Намерих всичко на открито счупено. Още не мога да се освободя от тези мемоари, които си седят в главата ми. Когато бях дребен, имах доста тежки прекарвания. Канят ме на рожден ден на мой съученик, а родителите му не ми даваха да хапна от тортата. Казваха ми: “Ти си със захарна болест и няма да ядеш. ”. Чувствах се изцяло изолиран и отритнат. Когато бях дребен, не се замислях изключително, само че с времето това се промени. Искам да покажа, че може да се направи доста, с цел да се помогне на засегнатите от тази болест ", показа Саша, както е прочут в света на тениса.

С признанието си първенецът публично разгласи, че има фондация, която оказва помощ на хора със захарна болест.

Успехите на корта на процедура са опората, която дава убеденост на Зверев, че може да бъде еднакъв, че и по-добър от “нормалните ” в един извънредно конкурентен спорт.

“Винаги ми споделяха, че с диабета нямам никакви шансове в професионалния спорт. В един миг обаче аз си споделих: Ти си олимпийски първенец, втори в света, мога да оказа помощ на другите с този проблем. Мога да окуража хората, да бъда дипломат на всички, които се борят, с цел да живеят обикновено. Все отново съм млад и желая да оказа помощ на други деца, на техните родители, да им покажа, че и с диабет всичко е допустимо. Затова разкрих моите проблеми. Единствената граница е тази, която самичък поставяш пред себе си. В някакво отношение аз съм фаворизиран, тъй като върша това, което постоянно съм желал. От дете мечтаех да играя тенис, да вземам участие в шампионати по целия свят и да съм измежду най-хубавите в този спорт. Фактът, че съумях да го реализира, се дължи на поддръжката на родителите и на брат ми, които постоянно са ме подкрепяли с всички сили и не престават да го вършат ", показа преди време роденият в Хамбург Зверев. Фондацията му ще финансира планове за битка с диабета измежду децата и ще обезпечава инсулин и други нужни медикаменти на нуждаещите се.

Тази болест не е необичайност в тениса. След края на своите кариери

Артър Аш и Били Джийн Кинг признават, че са с диабет 2,

само че това не им е попречило да стигнат върха в спорта.

Преди да разгласи, че има здравословни проблеми, Зверев трябваше да се бори и с такива в персоналния си живот. Бившата му другарка Олга Шарипова разкри, че тенисистът е я пребивал и по тази причина направила опит за самоубийство. “И преди ми е посягал, само че този път разбрах, че не желая да съм елементарна боксова круша. Опитах да се пазя, само че нямам късмет против добре квалифициран състезател. Бях в банята и когато излязох, той ми забрани да се обличам и сподели, че се надява да умра ”, споделя Шарипова в изявление. Александър и Олга се разделиха, а след това той потегли с актрисата и модел София Томала, някогашна другарка на Тил Линдеман, вокал и водач на паметната немска група “Рамщайн ”. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР