„Бях чел някаква история за някого, който получава спонтанни оргазми

...
„Бях чел някаква история за някого, който получава спонтанни оргазми
Коментари Харесай

Мъж заложи спестяванията и дома си заради инвестиция в криптовалути

„ Бях чел някаква история за някого, който получава спонтанни оргазми по друго време от деня. Това е най-хубавият метод, по който мога да опиша чувството.

Всеки път, когато ревизирах телефона, положението ми бе повишено с още шест числа, спрямо предходния път. Каквото и да правех, не можех да се удържа да не стисна юмруци и да викам: “ДАААА!”’

Това е Дан Конуей, някогашен управител на приблизително равнище в компания от Силициевата котловина, който разказва какво е чувството да види по какъв начин залогът му „ всичко или нищо “ от 300 000 $ на етериум го прави доста богат човек.

Всичко стартира, когато Конуей, който заработва по към 150 000 $ годишно, пита брачната половинка си дали може да влага фамилните спестявания на стойност 100 000 $, които са непокътнати за покриване на разноските за висше обучение на трите им деца, в рискова криптовалута.

“Не можех да претърпявам подправената фирмена просвета, бюрокрацията и безкрайните командни вериги,” написа той за The Hustle. “Както доста други хора, търсех метод да избягам от това.”

Неговата брачна половинка знае, че това може да им коства всичко, само че се съгласява, по този начин или другояче.

Като човек, който преди този момент си е имал неприятности поради склонността си да се пристрастява, част от Конуей осъзнава, че този риск може да докара до самоизтребление, само че колкото повече чете за криптовалутите, толкоз повече стартира да има вяра в тяхното бъдеще.

Това се случва през 2015 година, когато биткойнът не се радва на особена известност, като цената му е паднала от 1 200 на 300 $.

“Ами в случай че скочи отново? Ами в случай че вложа всичко, което имам, в това?” написа той. “Може да забогатея и в никакъв случай повече да не работя.”

След като се среща с допустимо най-вече информация, Конуей пренасочва фокуса си от биткойна към етериум, която е основана през юли 2015 година

Той е толкоз запленен от капацитета на криптовалутата, че се впуска в бясно странствуване — употребява тези 100 000 $, с цел да купи 6 933 етериума на междинна цена от 14 $ за брой.

Скоро по-късно претърпява сериозна волатилност на пазара и инвестицията му се стопява до под 40 000 $. “По време на една изключително волатилна седмица се озовах в незабавното поделение, като не можех да вдишвам,” изяснява той. “Лекарят ми изясни, че съм получил паник офанзива.”

Това обаче не сприра Конуей, който тегли заем от 200 000 против дома си и в последна сметка, се снабдява общо с 26 750 етериума на междинна цена от 11.21 $ за брой. Постъпката му носи всички признаци на сериозна злополука, само че боговете на вложенията имат други проекти.

“Случи се нещо чудно: цената продължаваше да пораства и да пораства. В интервала февруари – март 2017 година етериумът нараства от 15 до 50 $ за брой. До април цената към този момент е 70 долара; до май 230 $,” написа Конуей в The Huslte. “В рамките на четири месеца моята инвестиция от 300 000 беше повишена до 6 млн. $.”

Нещата обаче не стопират до такава степен. През януари 2018 година цената на етериума надвишава 1 000 $.

“Това беше безпрецендентно експлоадиране, толкоз монументално по мащаб, че тържищата краткотрайно блокираха,” споделя Конуей, който дори написва книга за своето прекарване.

Той към този момент има предпочитание да продава и го прави. Неговият ход е фантазията на всеки, който желае да излезе от пазара в подобаващия миг, защото Конуей продава съвсем цялата си позиция при етериума за 10 млн. $.

Малко откакто осребрява позицията си, цифровите валути са смазани, като не могат да се възстановят и до през днешния ден. Етериумът сега се търгува на цена под 200 $.

Междувременно Конуей изплаща ипотеката си, реализира мечтано странствуване до Африка, купува си втори дом в Ирландия и към момента има седемцифрена сума в банката.

Неговият съвет за хората, които желаят да търгуват с етериум?

“Все още имам вяра, че криптовалутите ще основат нови благоприятни условия за образуване на света в идните десетилетия и съм сигурен, че вследствие на това цената ще скочи отново,” написа Конуей.

“Не предлагам обаче на никого да се пробва да прави това, което аз направих. На всяка история като моята има стотици други на хора, които са изгубили всичко. Знаех, че аз също можеше доста елементарно да съм един от тях.”

Източник: Profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР