Бягство от рутината и зареждане с положителни емоции - това

...
Бягство от рутината и зареждане с положителни емоции - това
Коментари Харесай

Младо семейство е посетило 69 държави

Бягство от рутината и зареждане с позитивни страсти - това са единствено част от изгодите, с които ни подаряват пътуванията. Двама съпрузи са посетили 69 страни. Преди няколко седмици се връщат от Сейшелските острови и Катар, където посрещат Великденските празници, а през юни възнамеряват разходка в Южна Испания, оповестява БНР.

Най-далечното място, което фамилията е посетило е Нова Зеландия, а най-студеното Исландия. Бистра Якимова и Наце Сапунджиев се срещат преди 8 години. Свързва ги освен любовта, само че и общата им пристрастеност към пътуването. Работят в IT бранша, пишат книги, преподават танци поддържат собствен онлайн блог, в който разказват всяко премеждие и заразяват от ден на ден хора със своя възторг за пътешестване. За тях най-ценното богаство от пътешествията остават спомените и запознанствата с хората.

Първите им общи дестинации са островите Тасос и Бали. Спомнят си с усмивка за престоя им в Япония, а африканските страни Кения и Сенегал са измежду обичаните им дестинации, към които постоянно се връщат. Държавата, в която се усещат най-добре е Нова Зеландия:

" Едно от местата, където бихме желали да се върнем наложително отново, дори да поживеем там. Има разнообразни неща за разглеждане. На север е много по-топло. Има и плажове. На юг има ледници и се приближаваме към едни необятни острови със свят, който може да се види единствено там и на никое място другаде ", споделя Наце.

Бистра прибавя: " Природата е зашеметяваща и доста добре опазена ".

Другата дестинация, която Бистра и Наце предлагат е Кения. По думите им, методът на живот в африканската страна потвърждава, че ключът към щастието се крие в дребните и невероятни неща.

Семейството споделя, че измежду десетките страни, които е посетило, няма място, което ги е разочаровало. Има страни обаче, в които са изпитали културен потрес и една от тях е Индия:

" Страна на контрастите. Най-простото нещо да пресечеш едно кръстовище си е огромно предизвикателство там. Всичко се движи без значение дали има пешеходци, само че другояче всичко стопира, в случай че минава крава. Също по този начин минаваш около нещо лъскаво, скъпо, а до него отпадък, плъхове, цялостен безпорядък. Но въпреки всичко имаше някакъв ред в него ".

Предстоят в по-обикновени места като хостели и къщи за посетители носи по-истински прекарвания, безапелационни са пътешествениците. Те се стараят да са по-близо до природата, избират по-малките места, правят оценка тишината, спокойствието и чистия въздух.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР