Бягайки от обстрела, хиляди хора напуснаха южния украински град Херсон,

...
Бягайки от обстрела, хиляди хора напуснаха южния украински град Херсон,
Коментари Харесай

Хиляди хора напускат града заради руските обстрели

Бягайки от обстрела, хиляди хора напуснаха южния украински град Херсон, чието освобождение бяха чествали седмици по-рано.

Напускането се случва, когато цялата страна си спомни Гладомора от епохата на Сталин и се пробва да подсигурява, че войната на Русия няма да лиши други страни по света от нейния жизненоважен експорт на храни.

Опашки от камиони, микробуси и коли, някои теглещи ремаркета или пренасящи животни и други движимости, се простираха на километър и повече в покрайнините на Херсон.

 
Те ни обстрелват. Няма различен, с изключение на да напуснем града. 3-4 дни, откакто руснаците се изтеглиха, започнаха натоварен обстрел. Много хора бяха убити. Те стрелят по центъра на града, по къщите, по всичко...
Сергей Семейко, гражданин на Херсон

През последните дни Украйна се сблъска с гневни офанзиви с ракети, артилерийска канонада и дронове, като обстрелът беше изключително натоварен в Херсон.

Целта главно е инфраструктурата, само че имаше и доста цивилни жертви.

 
Завчера артилерия удари къщата ни. 4 жилището изгоряха. Прозорците бяха счупени. Не можем да останем. Няма ток, вода, парно. Отиваме при брат ми.
Виталий Надточий, евакуиращ се от Херсон

Ремонтни екипи в цялата страна се борят да възстановят отоплението, електрозахранването и водоснабдяването - услуги, които бяха прекратени от обстрелите.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР