By Nick Cunningham - Jun 12, 2019, oilprice.com Високопоставен финансов

...
By Nick Cunningham - Jun 12, 2019, oilprice.com Високопоставен финансов
Коментари Харесай

Изменението на климата може да предизвика глобална финансова криза


By Nick Cunningham - Jun 12, 2019, oilprice.com

Високопоставен финансов регулатор на Съединени американски щати се притеснява, че изменението на климата може да заплаши световните финансови пазари.

Rostin Behnam, комисар в Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), съобщи, че финансовата система е изложена на риск от възходящата периодичност и тежест на бурите. " Последиците от изменението на климата въздействат върху всеки аспект на американската стопанска система – от производството в селското стопанство към комерсиалния развой и финансирането на всяка стъпка в тези процеси ", сподели Rostin Behnam по време на срещата на консултативния комитет по пазарен риск на CFTC в края на м. юни. " Тъй като множеството от международните пазари и регулатори на пазара подхващат стъпки за оценка и намаляване на актуалните и евентуални закани от изменението на климата, ние в Съединени американски щати би трябвало също да пожелаваме дейности от всички сегменти на обществения и частния бранш. "

Той добави: " Нашите стокови пазари и финансовите пазари, които ги поддържат, ще пострадат, в случай че не предприемем дейности за понижаване на риска от климатичните промени. "

Посланието не е безусловно ново, само че е доста,важно, защото идва от CFTC, която не е изолирана територия, откъсната от останалите институции. Също по този начин е от голяма важност фактът, че Behnam е назначен в CFTC от президента Тръмп, макар че по закон вакантното място, което той е заел, би трябвало да бъде за демократ.

Behnam ще помогне за основаването на експертна група, която да изследва рисковете за финансовата система от изменението на климата.

" Ако изменението на климата аргументи по-волатилни чести и рискови метеорологични събития, ще имате сюжет, при който тези огромни снабдители на финансови артикули - ипотеки, застраховка на дома, пенсии - не могат да трансферират риска от портфейлите си, " сподели Benham в изявление. " Абсолютно ясно е, че изменението на климата съставлява финансов риск за стабилността на финансовата система. "

Benham сподели, че светът е отчел за предходната година $160 милиарда стопански разноски поради естествени бедствия. Съвсем неотдавна Средния Запад на Съединени американски щати се изправи пред рецесия с древен равнища на наводнения, които унищожиха американските ферми - тип злополучие, което се чака да става по-често.

Финансовите регулатори започнаха да обръщат по-голямо внимание на риска от изменението на климата. Глобална мрежа от към 40 централни банки сътвори мрежа за екологизиране на финансовата система (NGFS), самодейност, предопределена да „ ръководи рисковете и да активизира капитал за зелени и нисковъглеродни вложения “. откакто е неотложно централните банки да се приготвят за такива рискове. " NGFS признава, че съществува сериозен риск, обвързван с климата и финансови опасности, които не са изцяло отразени в оценката на активите ", се споделя в отчета на NGFS от април 2019 година

„ Преходът към зелена и нисковъглеродна стопанска система не е ниша, нито е `приятно да я има` за щастливите. Това е от решаващо значение за нашето лично оцеляване”, съобщи Frank Elderson, началник на NGFS. " Няма опция. " През март San Francisco Fed /Федерален кредитен съюз на Сан Франциско също провокира паника, като означи необятно публикуваните опасности в другите промишлености. „ Тези опасности включват евентуални загуби от банкови заеми вследствие на спирания на бизнеса и банкрути, породени от стихии, суши, горски пожари и други рискови събития “, съобщи федерацията. „ Съществуват и преходни опасности, свързани с приспособяването към нисковъглеродна стопанска система, като непредвидените загуби в цената на активите или фирмите, които зависят от изкопаемите горива. “

Последната точка е мотив, който печели доверие в енергийната промишленост. Идеята е, че в петролната и газовата индустрия може да са повишени оценките, като се има поради, че огромна част от запасите в техните документи може в никакъв случай да не бъдат извлечени и изгорени/използвани. Те ще бъдат наранени от „ блокирани активи “. Тези нефтени и газови компании може да костват единствено дребна част от това, на което сега се търгуват, в случай че се окаже истина горното изказване.

David Fickling неотдавна означи в Bloomberg Opinion, че Royal Dutch Shell като че ли се сблъсква с наклонността петролните компании нападателно да се пробват да заменят всеки финален рандеман на нефт. Вместо това Shell наподобява е удовлетворен, че запасите му са явна тактика за започване на подготовка за бъдещето с ниски въглеродни излъчвания. Shell усилва вложенията в производството на електрическа енергия.

Но рискът не е стеснен до петролните и газовите компании. „ Финансовите компании с лимитирани излъчвания на въглероден диоксид към момента могат да се сблъскат със забележителна експозиция на кредитния риск поради климата, да вземем за пример посредством заеми за наранени предприятия или ипотеки върху крайбрежни недвижими парцели “, предизвести San Francisco Fed.

„ Ако такива експозиции са в огромна степен корелирани в другите райони или промишлености, произлизащият от това риск, обвързван с климата, може да заплаши стабилността на финансовата система като цяло и в последна сметка, рисковете, свързани с климата, заплашват стопанската система „ посредством нараснали кредитни спредове, по-голяма защитна мярка и, в последна сметка, финансова рецесия “.

Преводът е оповестен в Бюлетин на Център за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР