By MATHEW CARR AND FRED PALS on 3/29/2018 Лондон и

...
By MATHEW CARR AND FRED PALS on 3/29/2018 Лондон и
Коментари Харесай

Холандия затваря най-голямото газово поле на ЕС, за да ограничи трусовете


By MATHEW CARR AND FRED PALS on 3/29/2018

Лондон и Амстердам (Bloomberg) - Петдесет и пет години след началото на добива на природен газ от най-голямата европейска област, Нидерландия е подписала заповедта за прекъсването на добива.

Добивът в Гронинген ще бъде скъсен с две трети от октомври 2022 година до края на 2030 година и ще бъде спрян до 2030 година, с цел да се подсигурява сигурността на хората в провинцията със същото име след трусове, свързани с добива, съобщи икономическият министър Ерик Уайбс/Eric Wiebes. Специфичният тип газ от полето се употребява от милиони семейства и хиляди предприятия в Холандия, Германия, Белгия и Франция

Трусовете не престават да раздрусват северната част на Нидерландия от 2014 година, когато държавното управление стартира да понижава добивът от полето. Последната горна граница е била 21,6 милиарда куб. м годишно, което е равно на съвсем 5% от общото търсене на газ в Европейския съюз. Nederlandse Aardolie Maatschappij BV, взаимно дружество на Royal Dutch Shell Plc и ExxonMobil Corp., е оператор на полето и е обвързано с актуалните индустриални ограничавания.

Този газ също е главен източник на бюджетни доходи, като приходите пез тази година се правят оценка на съвсем 2 милиарда евро (2,5 милиарда долара) през тази година. Миналият месец холандският газоразпределител Gasunie съобщи, че са нужни минимум 14 милиарда кубически метра рандеман, с цел да подсигурява сигурността на доставките, които доближат до 27 милиарда в извънредно студена година.

" Жалко, че тази алтернатива не беше осъществена преди няколко години ", сподели Volko de Jong /Волко де Йонг, ръководещ сътрудник на самодейността " Глобални газови мрежи ", съветник на газовата промишленост в Гронинген. „ Умно е. Да, това е умно нещо да направя”.

До октомври 2022 година и евентуално година по-рано, добивът на газ ще спадне под 12 милиарда кубически метра годишно и до 7,5 милиарда куб.метра за 12-месечния интервал от тази дата, с помощта на оборудването за произвеждане на азот, намаляването на външното търсене и преобразуването на най-големите 53 вътрешни промишлени консуматори, разгласи Кабинетът в писмо. Повишените покупки на азот и измененията допълнително компании може да разрешат още по-бързо понижаване на добива.

Чуждестранните купувачи на нидерландски газ построяват такива уреди, което евентуално понижава потребността от гориво от Гронинген. По-ниското предложение на газ от Нидерландия ще усили зависимостта на северозападна Европа от непознато гориво, множеството от което се придвижва по газопроводи от Русия и Норвегия. Това може да докара и до увеличение на покупките на товари от полутечен природен газ от страни, в това число Катар и Съединени американски щати, с цел да се ограничи по-нататъшното разширение на двете газови сили.

" През 2018-20 година чакаме европейският импорт на LNG да нарасне по-бързо, в сравнение с се очакваше, заради ограничавания върху добива в гигантското газово поле Гронинген в Холандия ", сподели John Twomey, началник на Европейския газов разбор на Bloomberg New Energy Finance.

Преводът е на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР