БВП на развитите страни през второто тримесечие може да бъде

...
БВП на развитите страни през второто тримесечие може да бъде
Коментари Харесай

Goldman Sachs прогнозира спад на развитите икономики с 35% през II тримесечие

БВП на развитите страни през второто тримесечие може да бъде понижен с 35% спрямо първите три месеца на тази година заради разпространяването на ковид. Това се показва в отчета на основния икономист на американската капиталова банка Goldman Sachs Иън Хатиус.

Според него тази криза ще бъде четири пъти по-дълбока от предходния рекорден ритъм на спад на Брутният вътрешен продукт, регистриран през 2008 година в разгара на международната финансова рецесия. Хатиус означи, че е мъчно да се планува какъв брой бързо стопанските системи ще се възстановят от този потрес, защото не е известно какъв брой скоро ще бъдат отстранени рестриктивните мерки върху дейностите на предприятията в разнообразни страни заради коронавирусната пандемия.

"Намалението на броя на новите случаи на коронавирусна зараза е директно разследване от ограниченията за обществено разстояние и спад в икономическата интензивност, тъй че обстановката може да се промени бързо, в случай че хората се върнат на работа ", сподели икономистът.

В същото време той акцентира, че отговорът на Европа на актуалната рецесия „ би трябвало да бъде по-широк “ и включва „ понижаване на фискалната тежест и по-голям ангажимент за опазване на еврозоната “. Хатиус добави също, че "развиващите се страни ще се нуждаят от спомагателна помощ от заможни народи ", с цел да се оправят с рецесията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР