Бузеску е селище, разположено недалеч от румънската столица Букурещ. Неофициално

...
Бузеску е селище, разположено недалеч от румънската столица Букурещ. Неофициално
Коментари Харесай

Ето как и къде живеят румънските роми милионери

Бузеску е населено място, ситуирано близо до румънската столица Букурещ. Неофициално то се назовава столица на ромите-милионери, написа profit.bg.

Действително, в случай че минете по улиците му, ще забележите не един необикновен дом. Тук безусловно има покои.

В Бузеску живеят роми. Това обаче не са сиромаси, които няма какво да облекат и да ядат. В това населено място живеят единствено милионери.

Ако оценим всичките 800 къщи, то най-„ бедните “ измежду тях са единствено тези на по два етажа.

Тук царува разнообразие от архитектурни стилове - швейцарски вид къщи, вили в древен жанр, строги офис разновидности.



Всичко стартира през 1989 година, когато след Румънската гражданска война е свален режимът на Чаушеску. Жителите на градчето не губят скъпо време и стартират да се занимават с препродажба на метали, контрабанда на цигари и други преференциални действия в страните от Европа.

Така капиталите им нарастват скорострелно. Както постоянно се случва, ромите вземат решение да покажат своето благосъстояние.

Част от средствата влагат в строителство на превъзходни къщи. В дома на най-уважавания гражданин на Бузеску в интериора са вложени 55 кг чисто злато.



Любопитно, само че самите стопани на палатите на процедура не живеят в тях. Мъжете си идват единствено по огромни празници и за погребения. В Бузеску главно живеят остарели хора, деца и дами.

Много от представителите на възрастното потомство също не населяват помпозните имения. Те живеят в пристройки. Скъпо декорираните жилища са предопределени за родственици и посетители.



Обстановката към къщите обаче не е изменена в техния дух. Можете да забележите разхвърляни дворове и построени свинарници в тях.



Ромите тук считат, че да се изхождат в тоалетната в къщата значи тя да бъде осквернена. По-добре е да се отскочи до улицата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР