Буйно развитие на случая Скрипал. Лондон обяви имената на двама

...
Буйно развитие на случая Скрипал. Лондон обяви имената на двама
Коментари Харесай

Лондон издирва двама руснаци по случая Скрипал

Буйно развиване на случая " Скрипал ". Лондон разгласи имената на двама руснаци, които подозира в отравянето на някогашния съветски разузнавач и щерка му. В тирада пред Народното събрание английският министър председател Тереза Мей разгласи, че обвинените са сътрудници на съветското военно разузнаване.

Източен Лондон. Сити Стей Хотел. На 2-ри март тук отседнали двамата руснаци, които английската прокуратура упреква в отравянето на Сергей и Юлия Скрипал. В стаята им проверяващите разкрили следи от Новичок. Предполага се, че нервнопалатичното вещество било сложено в шише за парфюм.



Според Скотланд ярд Алекснаднър Петров и Руслан Боширов пристигнали на летище Гетуик с полет от Москва. На идващия ден те пътували до Солсбъри с разследваща задача. На 4-ти март охранителни камери ги засекли покрай къщата на семейство Скрипал. В същия ден Сергей и Юлия Скрипал бяха открити в безпощоно положение.
Сю Хеминг, прокурор: Има задоволително доказателства да обвиним Александър Петров и Руслан Боширов в скрит план за убийството на Сергей Скрипал, опит за убийството на Сергей и Юлия Скрипал и служител на реда Ник Бейли, както и в притежаването на Новичок и нанасяне на тежка телесна щета на Юлия Скрипал и Ник Бейли.
От полицията стигнали до обвинените след прегледани 11 хиляди часа записи от камерите за наблюдаване и над 250 разпита.
 © фотоси: Българска телеграфна агенция  ​Тереза Мей: Обвинените в опит за ликвидиране на Скрипал са от съветското разузнаване ​Тереза Мей: Обвинените в опит за ликвидиране на Скрипал са от съветското разузнаване
Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че двамата мъже, упрекнати в опита за ликвидиране на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му са офицери от съветското...
Тереза Мей, министър председател на Англия: Въз основа на разследващите данни, заключението е, че двамата са офицери на съветското военно разузнаване.
Според Тереза Мей съвсем несъмнено е, че двамата са работили с утвърждението на съветската страна. Москва отхвърля обвиняванията.
Дмитрий Песков, представител на Кремъл: Не, нашата позиция не се е трансформирала, ние не сме получили нови детайлности.
Говорителката на съветското външно министерство съобщи, че имената на обвинените не приказват нищо на съветските управляващи. Издадена е европейска заповед за задържането на руснаците. Лондон, обаче, не се надява Москва да екстрадира обвинените.
 Обвинения за двама руснаци поради отравянето на Сергей и Юлия Скрипал ​ Обвинения за двама руснаци поради отравянето на Сергей и Юлия Скрипал ​
Британската прокуратура е повдигнала обвинявания на двама руснаци поради отравянето с нервнопаралитично вещество на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и дъще...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР