Буяр Османи и Никола Димитров, които днес заеха длъжностите външен

...
Буяр Османи и Никола Димитров, които днес заеха длъжностите външен
Коментари Харесай

Османи и Димитров: България няма интерес да пречи на европейския път на Македония

Буяр Османи и Никола Димитров, които през днешния ден заеха длъжностите външен министър и вицепремиер по европейските въпроси, не чакат спънки от прилежаща България в процеса на договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз, заяви МИА.

Новоизбраният вицепремиер по европейската интеграция Димитров акцентира, че България не може да завоюва от усложняването на европейското бъдеще на Република Северна Македония.

Вицепремиерът акцентира, че България е имала огромна роля за оформяне европейското бъдеще на районен съд Македония, когато беше ръководител на Европейския съюз, на срещата на върха в София за отварянето на Европа и връщането на разширението високо в дневния ред на Европейски Съюз.

Според Димитров въпросът за самоизразяването и самоопределението във връзка с македонския народ и македонците, които приказват македонски език, не може да опонира на Европейския съюз, който, както той сподели, се основава на европейските полезности, в това число благосъстоянието на разнообразието и правото на самоопределяне.

За вицепремиера въпросът за македонския език „ е затворен “. “ В този подтекст ще търсим мъдрост и неизменност в превъзмогването на всички проблеми със прилежаща България. Няма да е елементарно, мисля, че би трябвало да сме откровени, казусът е огромно предизвикателство, само че ние показахме, че не се опасяваме от провокациите “.

Новият външен министър Османи съобщи, че макар, че България е имала едностранна забележка на съвещанието на Европейския съвет, въпреки всичко София се е съгласила по отношение на решението за започване на договаряния с Европейски Съюз и той не вижда интерес в никоя страна от района, в това число България, да пречи на европейската път за Северна Македония.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР