Butler Hospitality е стартъп, който създава призрачни кухни, за да

...
Butler Hospitality е стартъп, който създава призрачни кухни, за да
Коментари Харесай

Стартъпът, който събра $15 милиона, за да създаде призрачни кухни в хотели като Marriott, Hyatt и Hilton

Butler Hospitality е стартъп, който основава " призрачни кухни ", с цел да доставя на хотелите рум сервиз. През юли компанията събра 15 милиона $ финансиране, с цел да се разшири към нови пазари. Тази седмица започва в Чикаго, предава Business Insider.

Сегашният интервал е сложен за хотелиерството. Хотелите желаят да понижат разноските си, а Butler има опция да им помогне да оферират рум сервиз по по-ефективен метод.

Отдавна е признато схващането, че хотелите би трябвало да оферират храна и питиета, с цел да печелят евентуални клиентите. През последните години някои хотели се насочиха към вариантите за храна извън, с цел да се избегне нуждата от поддръжка на личния състав и разноски, нужни за цялостно обслужване в стаите.

Butler Hospitality, учредена от Тим ​​Джонбалин през 2016 година, има за цел да помогне на хотелите да създадат подобрят услуги си за рум сервиз, като основава " кухни-призраци " в незадоволително употребяваните кухни на хотелите. Точно в този момент хотелите се нуждаят от цялата помощ, която могат да получат.

" Това, което хотелите не съумяха да създадат, е да останат настоящи във връзка с храната и напитките ", сподели Джонбалин. " Храната и напитките непрестанно се развиват и непрестанно се трансформират. "

Създателят на компанията си партнира с към 120 хотела в Ню Йорк - в това число Marriott, Hyatt и Hilton - от стартирането си преди четири години, а тази седмица се разшири до Чикаго с партньорство с Godfrey, част от портфолиото на Oxford Hotels & Resorts.

" Призрачните кухни " стават все по-популярни. Моделът на Бътлър включва централизиране на интервенциите в кухнята на един хотел, който работи като център, от който може да предложи рум сервиз на околните хотели. Бътлър може да обслужва до 20 местоположения от една кухня, споделя основателят на компанията.

Бътлър проектира менюто, подготвя храната, опакова я и я доставя на гостите на хотела. Стартъпът нормално заплаща закрепен наем на хотела, където е разположил кухнята си и споделя % от приходите си с хотели, чиито посетители поръчват от услугата.

Всички към 275 чиновници на компанията работят на цялостно работно време.

Компанията се надява да промени стандарта, че рум сервизът е " подценяван ", споделя Тим.

Той си партнира с локални снабдители, с цел да сътвори менюто си, което нормално е сезонно.

Няма такса за доставка и поръчките могат да се вършат посредством интернет или телефон. Таксите могат да се прибавят непосредствено към окончателната сметка на клиента в хотела.

Призрачните кухни са наклонност в света на храните която от ден на ден пораства, изключително в този момент - при продължаващата пандемия от ковид, която е довела до невиждано повишаване на търсенето на доставка на храна по домовете.

Съоснователят на Uber Травис Каланик да вземем за пример сътвори CloudKitchens,подобен стартъп, който досега е събрал 400 милиона $ финансиране.

Не е елементарно да се развие бизнес, профилиран в хотелиерството, който е измежду най-силно засегнатите промишлености от пандемията. В отчет на McKinsey от юни се пресмята, че може да отнеме 3 години хотелиерската промишленост да се върне към равнищата на бизнеса от преди пандемията, защото сигурността остава преди всичко за бъдещите туристи.

Хотелите ще се стремят да понижат разноските, защото се възстановят от последствията от пандемията, което може да бъде опция за стартъпи като този.

" Мисля, че процесът на възобновяване ще бъде по-бавен развой, " споделя създателят на стартъпът.

Бътлър работи с хотели, в които са настанени пътуващи медицински сестри и други служащи, борещи се на първа линия, с цел да обезпечи рум сервиз, и употребява платформата си, с цел да подарява храна на лечебни заведения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР