[Buta Airways] Още по темата Владимир Путин обсъжда в Иран

...
[Buta Airways] Още по темата Владимир Путин обсъжда в Иран
Коментари Харесай

Директен полет ще свързва България и Азербайджан

[Buta Airways] Още по тематиката
Владимир Путин разисква в Иран нуклеарната договорка и жп линия през Азербайджан
1 ное 2017
Нова транскавказка жп линия ще улесни стокообмена сред Китай и Европа

В понеделник потегли първият трен по 826-километровата права Баку - Тбилиси - Карс
30 окт 2017
Българските евродепутати гласоподаваха срещу следствие на аферата с Азербайджан (обновена)

Въпреки гласуването, което част от тях не могат да обяснят, Европарламентът одобри резолюцията
14 сеп 2017 " Sofia - Affordable Europe ". Със слогана за наличната Европа, с насочна точка София, посреща клиентите уеб сайтът на Buta Airways. Това е нискотарифната самолетна компания на Азербайджан, благосъстоятелност на Azerbaijan Airlines.

От държавната пресслужба оповестиха, че авиопревозвача ще пусне полети сред София и Баку, един път седмично, като цената стартира от 29 евро в едната посока. Българското министерство на туризма пък може единствено да съжалява, че не се е сетило първо да популяризира страната по този метод.

Откриването на линията

Линията сред Баку и София беше открита на 16 януари от министър-председателите Бойко Борисов и Артур Расизаде, като тя е резултат от договореностите, реализирани сред Борисов и президента на Азербайджан Илхам Алиев, при визитата му в България през 2015 година, напомнят от Министерски съвет.

" Това е една прелестна опция азерите да идват на ски и на летен туризъм у нас и да прегледат културно-историческите ни хубости ", съобщи Бойко Борисов. Офертата на Buta продължава, като България е показана, като идеална за бюджетно пътешестване и една от най-евтините страни в Европейския съюз.

Лоу костът на Баку

София на процедура е първата точка в Европейския съюз, до която лоу кост компанията на Азербайджан ще извършва директни полети. Националният авиопревозвач на кавказката страна Azerbaijan Airlines (по-известна просто като AZAL) основава лоу кост поделението си през декември 2016 година, като превозвачът стартира да оперира през септември 2017 година Самолетите, с които оперира самолетната компания са шест бразилски Embraer E190, а превозвачът е основан на интернационалното летище " Гейдар Алиев ".

Първоначалните дестинации на компанията са в Русия, Турция, Украйна, Грузия и Иран. От компанията оповестяват, че запълняемостта на самолетите й до множеството дестинации е 85%. Със полетът до София дестинациите на самолетната компания от Азербайджан стават 10.

По-едрата авиация

Самата Azerbaijan Airlines е учредена през 1991 година след оповестяването на независимостта на страната от разпадащия се Съветски съюз, като преди този момент тя е в състава на съветската " Аерофлот ". Компанията лети до дестинации в Европа, Азия и Съединени американски щати. През 2014 година самолетната компания откри полетите си до Ню Йорк, като показа и първия Dreamliner в състава си. През есента на предходната година тя направи поръчка за още 7 самолета Boeing (5 от които Boeing 787-8 Dreamliner и два карго самолета) за 1.9 милиарда $, като доставката на самолетите ще бъде през 2019 - 2020 година

Международното летище в Баку " Гейдар Алиев " разгласи при започване на 2018 година, че броят на пасажерите минали през него за 2017 година е надхвърлил 4 млн. (4.06), което е растеж от 23%. Около 2.2 млн. от тях са превозени от Azerbaijan Airlines, a 92 хиляди от Buta Airways. Най-популярните дестинации от летището в Баку са Москва, Истанбул, Дубай, Киев, Техеран, Анталия, Тбилиси, Багдад, Доха и Санкт Петербург.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР