Бустерната доза от ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавируса предоставя добра

...
Бустерната доза от ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавируса предоставя добра
Коментари Харесай

Бустерна доза на Pfizer пази от Омикрон


Бустерната доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech против ковид дава добра отбрана против разновидността Омикрон, демонстрира изследване от Израел. Изследването е посочило, че хора, получили трета доза от препарата са съумели да обезвреждат вируса за разлика от други, имунизирани единствено с две дози.

Добрите вести са, че с бустерната доза способността за отбрана нараства към 100 пъти, въпреки че против Делта разновидността е четири пъти по-ниска, твърди едина от лекарките, взела участие в изследваето.

Междувревменно към този момент 63 страни по света потвърдиха съществуването на Омикрон. СЗО удостовери първичните заключения, че този вид е по-заразен, само че предизвиква по-леки признаци. По-бързо разпространяване на разновидността Омикрон се следи както в Южна Африка, където разновидността Делта е по-слабо публикуван, по този начин и във Англия, където Делта е преобладаващ вид. Поради липса на данни обаче не може да се каже дали темпът на разпространяване на разновидността Омикрон се дължи на това, че той е по-неподатлив на имунен отговор, че се предава по-лесно или е композиция от двете.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР