Бустерната доза от ваксината на Пфайзер предоставя значителна защита срещу

...
Бустерната доза от ваксината на Пфайзер предоставя значителна защита срещу
Коментари Харесай

Бустерната доза от ваксината на Пфайзер предоставя защита срещу Омикрон, показва израелско проучване

Бустерната доза от имунизацията на Пфайзер дава забележителна отбрана против разновидността Омикрон, демонстрира оповестено през вчерашния ден израелско изследване, представено от Ройтерс.

Изводите от изследването удостоверяват заключенията на Пфайзер и Бионтех, оповестени тази седмица. Те демонстрират, че бустерните дози може да се окажат основни за предпазването от новия вид.

Проучването, осъществено от медицинския център Шеба и Централната вирусологична лаборатория на израелското здравно министерство е сравнило кръвта на 20 души, получили две дози преди 5 до 6 месеца, с кръвта на същия брой лица, получили бустерна доза преди месец.

Хората, получили втора доза преди 5 или 6 месеца, не са имали никаква дарба да обезвреждат Омикрон, въпреки че имунните им системи са имали известна дарба за отбрана против Делта, заяви Гили Регев-Йочай, директорка на отдела по заразни заболявания в Шеба. " Добрите вести са, че с бустерната доза тя нараства към 100 пъти ", въпреки че способността за отбрана е четири пъти по-ниска от тази против разновидността Делата, добави тя.

Израелският екип удостоверява, че е направил изследването си, употребявайки действителния вирус, до момента в който фирмите са употребявали основан с биоинженерство псевдовирус.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР