Бусове няма да може да се регистрират от физически лица.

...
Бусове няма да може да се регистрират от физически лица.
Коментари Харесай

Бусове ще се регистрират само от фирми


Бусове няма да може да се записват от физически лица. Така ръководещите се пробват да се оправят със сивия бранш в транспортния отрасъл за транспорт на пасажери.

Промените са записание в план за изменение и допълнение на Закона за автомобилните транспорти, оповестен за публично разискване.

Превозните средства от категории М2 и М3 са предопределени за транспорт на повече от 8 пасажери, а транспортните средства от категория N3 са предопределени за транспорт на тежки товари. Тези транспортни средства се употребяват за комерсиална цел, а в това време няма спънка да се записват на физически лица, което е причина за осъществяване на нерегламентирани транспорти в сивия бранш, записано в претекстовете на измененията.

С плана се регламентира, че транспортни средства от категории М2, М3 и N3 могат да се записват единствено от юридически лица, едноличен търговец или физическо лице, записано като аграрни стопани по реда на Закона за подкрепяне на земеделските производители. Категория М2 са транспортни средства с повече от 8 места за сядане, без мястото на лидера, с механически позволена оптималната маса не повече от 5000 кг, в които с изключение на местата за сядане може да има място за правостоящи пасажери. Категория М3 са транспортни средства с повече от 8 места за сядане, без мястото за сядане на лидера, с механически позволена оптималната маса над 5 000 кг, в които може да има място за правостоящи пасажери. Категория N са моторни транспортни средства, проектирани и конструирани главно за транспорт на товари.

От години физически лица правят незаконни транспорти на пасажери в страната и чужбина, главно към Белгия, Холандия и Германия, напомня Монитор.

300 хиляди българи годишно вземат участие в игра на съветска рулетка, като се придвижват в разнообразни краища на България и Европа в микробуси на нерегламентирани транспортни "оператори ". По данни на браншовиците по пътищата и автомагистралите в страната и у нас кръстосват 3000 транспортни средства с места 7+1, които оферират преференциални цени, превоз от село до село или от врата до врата без никакви гаранции за пасажери и товари.

В обществените мрежи има профилирани странички, които набират пътуващи и чанти, а в случай че бъде спрян на пътя подобен микробус, хората вътре постоянно са родственици, другари и просто пътуват в една и съща посока.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР