Business Insider съобщи, че екип учени от австралийския университет Флиндърс

...
Business Insider съобщи, че екип учени от австралийския университет Флиндърс
Коментари Харесай

Изкуствен интелект създаде ваксина от грип

Business Insider заяви, че екип учени от австралийския университет Флиндърс са употребявали изкуствения разсъдък SAM, предопределен за разбора на голямо количество молекули, за основаване на ваксина от грип.

На първия стадий логаритъмът с детайли на изкуствен интелект е квалифициран с данни за веществата, които задействат човешката имунна система. Задачата на ИИ е била да разбере по какво се разграничават работещите съединения от неработещите и да ги класифицира.

След това откривателите са стартирали втора стратегия, която синтезира база данни от трилиони вероятни молекули. Полученият по този метод голям масив е даден за разбор на SAM. След като пресял тази информация ИИ логаритъмът е съумял да подбере най-хубавите претенденти за ролята на имунни съединения за индивида. Подбраните по този метод молекули по-късно са синтезирани в лабораторията на института. Проверката за тяхното деяние е направена благодарение на човешки и скотски кръвни кафези.

Експериментът сподели, че веществата, препоръчани от SAM покачват успеваемостта на имунизацията от грип неведнъж повече спрямо всички известни към сегашен ден други възможности . Съвсем скоро учените имат намерение да потвърдят успеваемостта на новата ваксина посредством клинични проби на хора.

Авторите на проучването и на научната работа акцентират, че потреблението на тази нова технология може да икономиса стотици милиони долари и да понижи времето за създаване на нови медикаменти с няколко десетилетия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР