business.dir.bgАко пакетът Мобилност бъде приет в този вид, загубите ще

...
business.dir.bgАко пакетът Мобилност бъде приет в този вид, загубите ще
Коментари Харесай

Шефът на Камарата на автомобилните превозвачи: Ако този пакет Мобилност се приеме, 80% от фирмите у нас изчезват

business.dir.bg

Ако пакетът " Мобилност " бъде признат в този тип, загубите ще са доста огромни. Ние изчислявахме, че при най-тежкия сюжети сигурно към 80% от в този момент настоящите компании и флотилия изобщо няма да ги има, защото българската стопанска система има потребност най-много. Това сподели пред " Фокус " изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров.

Той изясни, че към този момент са въведени нови регулации, повишен е броят на документите, които водачът би трябвало да носи, да се дава информация къде водачите почиват и какъв брой часа е карал.



Димитров добави, че връщане на тежкотоварен автомобил на всеки 4 седмици би довело до изгубване на огромна част от българската автомобилна флотилия, която извършва курсове в Европа.

Той напомни, че българските превозвачи генерира 17% от Брутният вътрешен продукт на страната, който вследствие на рестриктивно европейско законодателство ще бъде загубен.

" Загубите ще са доста огромни. Ние изчислявахме, че при най-тежкия сюжети сигурно към 80% от в този момент настоящите компании и флотилия изобщо няма да ги има, защото българската стопанска система има потребност най-много. Няма какво да се лъжем - при по този начин заложените параметри, в случай че бъде признат пакетът, би трябвало да обвърже флотилията на всяка една страна с износа и вноса надлежно в страната. От там насетне България няма потребност от повече от 5 хиляди тежкотоварни коли. В момента има към 65 хиляди, които са ангажирани с интернационалните транспорти ", добави шефът на Камарата.

Димитър Димитров сподели още, че с приемането на пакета ще изчезнат " евтините " превозвачи, а цените ще се вдигнат, което ще докара до повишаване на огромна част от обвързваните с превоза артикули.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР