Бус се вряза в редакцията на холандският в. Телеграф“ в

...
Бус се вряза в редакцията на холандският в. Телеграф“ в
Коментари Харесай

Бус се вряза в редакцията на холандски вестник в Амстердам

Бус се вряза в редакцията на холандският в. „ Телеграф “ в ранните часове на деня, съобщи Ройтерс.

Белият е разрушил стъклената фасада на постройката, която се намира в покрайнините на Амстердам, в 4 часа сутринта, след което е избухнал в пламъци.  

От локалната полиция оповестиха, че става въпрос за умишлена офанзива, която е била осъществена в 4 часа сутринта. Полицаите разясниха, че няма потърпевши, защото по това време постройката е била съвсем празна.

Шофьорът е избягал от мястото на престъплението благодарение на съизвършител, който го е чакал с кола. Към момента полицията продължава тяхното търсене.

„ За страдание това е следващият случай, в който публицистиката е атакувана. Това е мотив за сериозна паника, само че това няма да ни сплаши. ”, съобщи основният редактор на вестника Пол Янсен.

Холандският министър председател Марк Рюте написа в Twitter, че офанзивата е „ пестник в лицето на свободната преса и холандската народна власт. “

Вестник „ Телеграф “ е най-големият всекидневник в Холандия, профилиран в отразяването на спортни събития и закононарушения.

Миналата седмица бе стреляно с гранатомет против постройка в същия регион на Амстердам, в която се обитават офисите на няколко списания. При офанзивата нямаше потърпевши, като полицията арестува 41-годишен мъж, за който се счита, че стои за нападението.

 

Van crashes into the headquarters of De Telegraaf newspaper in Amsterdam in what appears to be a deliberate act, police say. Suspect not in custody. No injuries. pic.twitter.com/F4uCdMvhuR

— BNO News (@BNONews) June 26, 2018

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР