Бурята този следобед в София не отвя протеста, макар че

...
Бурята този следобед в София не отвя протеста, макар че
Коментари Харесай

Протестите: Ден 28 - Бурята отвя няколко палатки, но не и блокадите

Бурята този следобяд в София не отвя митинга, въпреки че събори няколко палатки на блокираните кръстовища. След 20:00 ч. в по този начин наречения триъгълник на властта още веднъж се събраха протестиращи на разнообразни възрасти. Мнозина носят и знаците на митинга - тикви и тухли.
Обстановката е спокойна. В региона има полицейско наличие. Движението по бул. " Дондуков " е свободно, само че останалата част от кръстовището е блокирана.
Бурята в столицата в следобедните часове събори палатки на протестиращите в София. При палатковия лагер на Орлов мост към 19 ч. ситуацията беше спокойна. Лагерът там също се възвръща. Хората обявиха, че ще останат да стачкуват, до момента в който цялото държавно управление подаде оставка, предава БНР. 
„ По този метод страна не се ръководи. Държава се ръководи със единодушието на народа. Няма по какъв начин да стане. Народът е пренебрегнат в този миг. Народът би трябвало да каже кой, по какъв начин и за какво и това става с избори “;
„ Какво, значи дайте аз ще се махна, но оставете ми ортаците да крадат, аз ще им диктувам в профил, няма по какъв начин да стане, господин Борисов, сбогом “. 
Пострада и част от палатковия лагер на майките от " Системата ни убива " пред Софийския университет. Протестиращите там заявиха, че ще пренощуват в микробуса.
" Оставаме, до момента в който не се случи това, за което сме тук, а точно оставка на Гешев, оставка на Борисов и смяна на изборните правила, с цел да може да са ясни ", показа протестиращ и добави:
" Борисов е подготвен да си тръгне, само че ние не се надяваме на чудеса. Ще го повярваме като се случи. За мен персонално беше някаква доста странна конференция. Дали им набиваше канчетата, дали им набиваше ум на хората, само че в последна сметка, за мен персонално, това приключване на информация къде ще бъде срещата и по кое време и методът, по който се организира - с всичките тези техни частни охранители, които направиха ексцесиите с протестиращите - за мен това беше за да се опита да настрои публичното мнение против нас. Ние по тази причина взехме решение да останем тук, на един от лагерите. Хората, които седят тука, не са ходили там да се разправят. Ние си имаме нашата цел, която е ясна. Ние имаме кротичък митинг и ще отстояваме нашите претенции до край ". 
Към 18 дъждът над София спря, вятърът утихна, а блокадата на общо три кръстовища в центъра на столицата продължава. Пропускат се коли за спешна помощ.
Малко след 20 часа стачкуващите оставиха пред Министерския съвет черен кръст и ковчег с надпис ``Борисовата тирания ". " Трябва да погребем диктатурата. Време е да се извиним с 11 години диктат на ГЕРБ ", оповестиха от " Отровното трио ".
Протестиращите против държавното управление не престават да упорстват спокойно за оставката на кабинета и основния прокурор и обявиха, че не одобряват разновидността министър председателят Бойко Борисов да се отдръпна, а държавното управление и Народното събрание да продължат да работят. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР