Бурята, преминаваща през Иберийския полуостров, взе три жертви в Алмерия,

...
Бурята, преминаваща през Иберийския полуостров, взе три жертви в Алмерия,
Коментари Харесай

Външно: Няма данни за пострадали българи при наводненията в Испания

Бурята, преминаваща през Иберийския полуостров, взе три жертви в Алмерия, Югоизточна Испания. Местното държавно управление на самостоятелна област Валенсия разгласи червен код поради проливните дъждове и ураганните ветрове, който ще бъде деен до края на седмицата.

Към момента няма данни за потърпевши български жители. Генералното ни консулство във Валенсия следи обстановката и е в подготвеност на окаже подпомагане на изпаднали в неволя наши съграждани. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

В някои елементи на област Валенсия, както и в района на Мурсия, количеството дъжд за последните 12 часа е стигнало до 200 л./кв.м., като опасенията са, че тези дни стойностите могат да се покачат.

В 157 общини в региона са затворени детските градини, учебните заведения и университетите. Мярката визира над 536 000 възпитаници в самостоятелната област. Затворени са също спортните центрове, принадлежащи към общинските спортни федерации, и дневни центрове за пенсионери. Евакуирано е популацията на квартали и обитаеми места, където заплахата от наводнения е най-голяма.

При нужда от подпомагане, българските жители могат да се свържат с Генералното консулство на Република България във Валенсия на телефон +34 630 168 018.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР