Бурята, преминаваща през Иберийския полуостров, взе три жертви в Алмерия,

...
Бурята, преминаваща през Иберийския полуостров, взе три жертви в Алмерия,
Коментари Харесай

Външно: Испанските власти обявиха код червено в района на Югоизточна Испания

Бурята, преминаваща през Иберийския полуостров, взе три жертви в Алмерия, Югоизточна Испания. Местното държавно управление на самостоятелна област Валенсия разгласи червен код поради проливните дъждове и ураганните ветрове, който ще бъде деен до края на седмицата. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

Към момента няма данни за потърпевши български жители. Генералното ни консулство във Валенсия следи обстановката и е в подготвеност на окаже подпомагане на изпаднали в неволя наши съграждани.

В някои елементи на област Валенсия, както и в района на Мурсия, количеството дъжд за последните 12 часа е стигнало до 200 л./кв.м., като опасенията са, че тези дни стойностите могат да се покачат.

В 157 общини в региона са затворени детските градини, учебните заведения и университетите. Мярката визира над 536 000 възпитаници в самостоятелната област. Затворени са също спортните центрове, принадлежащи към общинските спортни федерации, и дневни центрове за пенсионери.

Евакуирано е популацията на квартали и обитаеми места, където заплахата от наводнения е най-голяма.

При нужда от подпомагане, българските жители могат да се свържат с Генералното консулство на Република България във Валенсия на телефон +34 630 168 018.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР