Бурята Ханс връхлетя Швеция и Норвегия с проливни дъждове и

...
Бурята Ханс връхлетя Швеция и Норвегия с проливни дъждове и
Коментари Харесай

Мощна буря връхлетя Швеция и Норвегия, наводнени са домове и пътища

Бурята " Ханс " връхлетя Швеция и Норвегия с проливни дъждове и мощни гръмотевични стихии, което докара до наводненията на пътища и нарушавания в железопътния превоз и транспортите с ферибот, съобщи ДПА.  

Вчера в Швеция бяха регистрирани над 25 000 удара на мълнии. Кратко спиране на електрозахранването в град Малмьо засегна над 5000 консуматори на услугата, заяви локална медия. В област (лен) Вестернорланд в северната част на Швеция бяха регистрирани наводнения в приземните етажи на редица домове.

Полицията заяви, че няма потърпевши при случай в град Худиксвал, на към 280 километра северно от Стокхолм, където два от пътническите вагони на трен са излезли от релсите. До дерайлирането се е стигнало, тъй като " насипът под железопътната линия бил подкопан от проливните дъждове и свлачищата ", прецизираха управляващите, представени от Асошиейтед прес.

Фериботите , свързващи Полша с Швеция, два немски острова с континентална Германия и Норвегия с Дания, останаха на пристанищата. Фериботите до немските острови Хидензее и Рюген бяха анулирани, а почиващите бяха помолени да трансформират проектите си за пътешестване за сряда.

Норвежките метеоролози чакаха обстановката в страната им да се утежни, като предвидиха, че " Ханс " може да се трансформира в една от най-мощните стихии през последните 25 години.

Норвежкият метеорологичен институт, който даде името " Ханс " на бурята, издаде предизвестия за тежки метеорологични условия за огромни елементи от Южна Норвегия, които са в действие до вторник вечерта. Няколко от общините в региона са в подготвеност за свлачища . Съобщава се и за наводнения по улиците на столицата Осло.

Властите посъветваха хората да работят от у дома.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР