Бурята „Али“ в Ирландия причини смърт на турист, а 140

...
Бурята „Али“ в Ирландия причини смърт на турист, а 140
Коментари Харесай

Буря в Ирландия остави 140 000 без ток

Бурята „ Али “ в Ирландия аргументи гибел на екскурзиант, а 140 000 домове останаха без електричество
Атлантическата стихия " Али " дойде в Ирландия с вятър, чиято скорост доближава 140 км/ч. На западното крайбрежие почина спяща в ремарке жена, което паднало от канара в морето, заяви националният ефирен канал Ар Ти И, представен от БГНЕС.
Инцидентът се случил рано сутринта към град Клифдън (окръг Голуей). На спасителите е лишило повече от час, с цел да стигнат до ремаркето, което под порива напразно е паднало от скалата, уточни телевизионният канал. Официалното изказване на полицията сочи, че дамата е 50-годишна и е била по тези места на туристическо пътешестване. Идентичността й се открива.
Най-застрашени от стихията са западните графства на Ирландия - там е оповестено оранжевото равнище на заплаха. Над 140 000 къщи са останали без осветяване, а стотици дървета са изкоренени. Летището в Дъблин анулира към дузина полета - това засегна основно английското направление, уточни телевизионният канал.
Според прогнозите на Националната метеорологична работа Met Eireann бурята ще напусне територията на Ирландия към 17:00 ч. локално време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР