Буря в чаша вода! Така определи полемиките около избора на

...
Буря в чаша вода! Така определи полемиките около избора на
Коментари Харесай

Ивайло Христов готов да отстъпи на Мария Бакалова

Буря в чаша вода! Така дефинира полемиките към избора на българския филм, който да се бори за „ Оскар ", артистът и режисьор проф. Ивайло Христов . Неговият филм „ Страх " е предлагането ни за премията на академията за интернационален филм. Изборът на комисията се свежда до два кино лентата, този на проф. Христов и „ Жените също плачат “, в който взе участие Мария Бакалова .

Член на комисията е Тео Ушев , който разгласи решението за нелегитимно, откакто двама от членовете не са се появили и даже не е имало полемика по тематиката.

„ България Днес “ потърси мнението на Ивайло Христов след обявата на Тео Ушев.,,С наслаждение бих отстъпил мястото на „ Жените също плачат “, шеговито предлага проф. Христо. „ Нека бъдем реалисти! Шансовете на всеки български филм не са минимални, те са под нулата. Това е сериозен бизнес. Искат се доста пари. Тарифите са непостижими, една рекламна акция в известно списание стартира от 3 хиляди $ и нагоре. Ние повече от две прожекции не можем да създадем, а другите страни вършат десетки " , изумява се на следващия измислено заформен скандал проф. Христов.

Преподавателят в НАТФИЗ дефинира мнението на Теодор Ушев като персонално и изрично, само че има вяра, че то не се отнася до самия него. „ Вярвам, че недоволството му не е към мен персонално, а по-скоро към комисията. Не ми се набърква в тези неща. “ На въпроса дали е склонен с метода, по който се дефинира българският филм, който вероятно да ни донесе,,Оскар ", проф. Христов дава отговор: „ Аз не виждам различен метод, някой нали би трябвало да вземе решение. Това е стихия в чаша вода. Дори на,,Златна палма " дават премията на филм, който за нищо не става, а има един куп други ленти, които са в действителност стойностни и качествени “.

По думите на професора няма по какъв начин да се случват нещата без финансиране от страна на страната. „ Не виждам по какъв начин българската страна ще може да отдели някакви съществени суми. Миналата година за кино лентата на Северна Македония „ Медена земя " бяха вложили над милион $ за реклами. Не споделям, че филмите ни са некачествени, само че това е напълно различен бизнес ", добавя Ивайло Христов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР