Буря удари Северна Гърция снощи. Солун е най-тежко засегнат от

...
Буря удари Северна Гърция снощи. Солун е най-тежко засегнат от
Коментари Харесай

Солун под вода, няма пострадали българи

Буря удари Северна Гърция нощес. Солун е най-тежко обиден от проливните дъждове. Десетки здания бяха наводнени, а улиците останаха под вода, оповестява македонското електронно издание МКД.
Двама мотоциклетисти са били хванати в клопката на придошлите води. Единият от тях е съумял да се измъкне самичък от водата, само че другият е потърсил помощ от полицията.
Общо седем души са били евакуирани поради наводненията в региона на Ефкарпия.
Няма информация за наранени български жители при проливните дъждове в Северна Гърция,  оповестяват от външно министерство.
От Генералното ни консулство в Солун осведомят, че ситуацията в града е нормализирана. Валежите нощес са засегнали главно западната част на Солун.

Противопожарната работа е получила общо 150 сигнали за помощ, съществени вреди е имало в 17 от тях, където се наложило да се изпомпва водата от къщите.
Трафикът в Солун е усложнен, оповестява се и за произшествия поради хлъзгавите пътища.
Според гръцката осведомителна организация АНА-МПА, проливният дъжд е наводнил автомагистралата Солун-Ореокастро, като коли са заседнали на пътя.

И други градове са наранени от бурята в Гърция. На места там валя и град. Медиите оповестяват за провали източно в региона на Фаркадона. Местните поданици описват по какъв начин градушката е покрила пътища и е унищожила посевите им.
Земеделските производители приказват за съществени вреди в памука, царевицата и детелините.
Министерството на външните работи поучава българските жители, които обитават на територията на Гърция или възнамеряват пътешестване до страната, да наблюдават настоящата информация за метеорологичната конюнктура.
При нужда от подпомагане сънародниците ни могат да се свържат с генералното консулство в Солун на следните телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР