Буря с ураганни ветрове, проливни дъждове и градушка връхлетя през

...
Буря с ураганни ветрове, проливни дъждове и градушка връхлетя през
Коментари Харесай

Буря с ураганни ветрове нанесе големи щети в Германия

Буря с ураганни ветрове, проливни дъждове и градушка връхлетя през нощта крайните западни елементи на Германия, предава БНР.

Само в Щутгарт пожарната е записала над 300 повреди. Тази заран редица тунели и подлези в столицата на провинция Баден-Вюртемберг са наводнени от проливния дъжд, който продължава. Градският превоз за малко спря. По време на зрелище нощес операта в града пострада от ураганния вятър, който отнесе част от покрива.

В Бавария, Хесен и Северен Рейн Вестфалия с изключение на наводнени улици и пътища има и паднали дървета, които са прекъснали контактната мрежа на железниците.

След горещата вълна през предходната седмица с температури над 35 градуса, метеорологичната работа в Германия предизвестява за гръмотевични стихии, ураганни ветрове, проливни дъждове и градушка през идващите дни.  Снимка: БТА/AP
в разнообразни градове от страната. Силна градушка нанесе съществени материални вреди в Асеновград. Стотици са потърпевшите коли, не малко са вредите и по земеделската продукция в някои от селата край Асеновград.

Причината за огромните вреди се оказа фактът, че имало, тъй като покрай града имало летища.

" Повече от 40 минути ние не влияем върху градоносната клетка, изясни Никола Ковачев, шеф на районната конструкция за битка с градушките. - За тези минути градовата клетка нараства и дъждът става колкото орех. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР