Буря от реакции заля Великобритания заради документален филм за принцесата

...
Буря от реакции заля Великобритания заради документален филм за принцесата
Коментари Харесай

Лейди Даяна раздели англичаните 20 години след смъртта си

Буря от реакции заля Англия поради документален филм за принцесата на Уелс лейди Даяна, излъчен по британския „ Канал 4 “, 20 години след гибелта ѝ.

Даяна се появи във филм с нейни документални записи. В тях

тя прави скандални изказвания за кралското семейство, половия живот с Чарлз и изневерите му с Камила.

ВИЖТЕ В СНИМКИ ОБИЧТА МЕЖДУ ПОКОЙНАТА ПРИНЦЕСА ДАЯНА И ДВАМАТА Ѝ СИНОВЕ

Филмът беше излъчен макар многото опити на заинтригувани да бъде спрян. Изповедта на Даяна е пред вокалния ѝ възпитател Питър Сетилън, като записите са правени при започване на 90-те години на предишния век.

Братът на принцеса Даяна: Излъгаха ме за погребението ѝ

Таен запис на принцеса Даяна разкрива тъгата ѝ

Някои фенове се съгласиха, че записите би трябвало да бъдат излъчени, само че съгласно други, записите са излъчени за „ сензация “ и ги дефинират като „ неприятни “, написа и Би Би Си (BBC).

Още преди излъчването им, противоречивите ленти бяха подложени на критика от някои близки другари на Даяна. Роза Монктън написа на „ Канал 4 “ с молба да не излъчват касетите. Тя споделила пред английския вестник „ Гардиън “, че те са „ изменничество към неприкосновеността на персоналния живот и на фамилния живот “.

Кадри от сватбата на лейди Даяна и принц Чарлз:



В авторитетното издание „ Таймс “ филмът е оценен с две от оптимални пет звезди и е избран като „ придирчив и противен “.

Джан Мойър от „ Дейли Мейл “ обаче е на друго мнение, потвърждавайки, че самата Даяна би харесала излъчването на записите, тъй като те я демонстрират в „ златна светлина: раздразнена, развеселена, сърцераздирателно витална и красива, благородна в очевидната ѝ самотност “. Тя обаче подлага на критика описа и музиката, наричайки ги нещо „ неуместно “ и „ мелодраматично “.

Марк Лоусън написа в „ Гардиън “: „ Въпреки своите дефекти и опортюнизъм, филмът има също такова право да бъде показан, както да вземем за пример документалния филм за синовете ѝ “.

Но Лоусън назовава кино лентата „ манипулативен “, описвайки редакцията като хлъзгава и хитра и „ непрекъснато диктувайки на аудиторията по какъв начин да се усеща “.

Вижте част от кино лентата за принцеса Даяна във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР