Буря от противоречиви коментари в Рим след като кметството предложи

...
Буря от противоречиви коментари в Рим след като кметството предложи
Коментари Харесай

Кой ще изхарчи монетите от фонтана Ди Треви?

Буря от спорни мнения в Рим откакто кметството предложи монетите от фамозния шадраван " Треви " да се употребяват за корекция и поддържане на инфраструктурата в града. Искането беше посрещнато остро от католическата черква.


Монета по монета - до милион и половина евро. Толкова попадат годишно във фонтана " Ди Треви " в Рим. Желанието на някои туристи се сбъдва - те се връщат в италианската столица. Други - не. Но едно е несъмнено: всяка година монетите се събират.

Досега те се използваха за щедрост от близката до католическата черква организация " Каритас ". Но кметицата на безконечния град Вирджиния Раги предяви други искания.

Тя изиска сумата към този момент да отива в управата на Рим за парите да се употребяват за възстановяване на инфраструктурата.

С други думи - за справяне с казуса с дупките по улиците и събирането на отпадъците. Промяната провокира значително рецензии - освен от църквата, а и от жители. Според католически издания резултатът ще е нaмaлявaнe или зaĸpивaнe нa мнoгo ycлyги зa бeднитe в Pим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР