Буря от емоции разтърси Двореца на културата и спорта снощи

...
Буря от емоции разтърси Двореца на културата и спорта снощи
Коментари Харесай

Ара Маликян взриви Двореца на културата и спорта с невероятно шоу

Буря от страсти раздруса Двореца на културата и спорта нощес – виртуозът ексцентрик Ара Маликян надвиши и и най-смелите упования на изпълнилата Зала Конгресна аудитория.

Той и неговият бенд безусловно нажежиха с сила въздуха към сцената, а звездният музикант докосна сърцата на всички, като описа Невероятната история на своята цигулка в другарски фасон и със сърдечна усмивка.

Публиката реагира като на поп или рок концерт на микса от фолклорни обичаи, класика и рок, в който Ара гореше под прожекторите. След финалния аплауз пристигна ефектна музикална изненада - на сцената се качиха Оркестър гайдари от НУИ „ Добри Христов " Варна, дружно с Танцовия състав " Шарена гайда ". Българският фолклор предизвика музикантите от оркестъра на Ара и те засвириха дружно с нашите младежи Коледарски буенек - мъжко хоро в две четвърти, като начало, а по-късно и Грънчарско хоро - в неравноделния български размер девет осми.

След концерта децата чакаха звездата в бек стейджа, скандирайки " Ара, Ара! ", събрани в куп и щастливи от съприкосновението с космополитния виртуоз, озарил всички с обаятелната си усмивка, лекотата на общуването и
класата си, със своята непридирчивост и жанр на непринудена връзка. Ара с отскок се приобщи към тях, също беше благополучен и доста прелестно сюрпризиран, прегръща децата и се снима с тях за спомен от България.

С прелестни мемоари от срещата си с Ара остана и арменската общественост в морския град, която го срещна като безценен другар, по този начин както го одобряват всички арменци по света, даже в Китай и в Съединени американски щати.

Днес на летище Варна чаровният арменец отпътува от VIP салона, отнесъл в сърцето си българска страст, гостоприемност и топлота. И даде обещание да се върне още веднъж във Варна.

С гастрола на Ара Маликян публично беше закрит Международният музикален фестивал „ Варненско лято “ 2018.

Продължава детската съпътстваща стратегия на фестивала – на следващия ден, 4.11., в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център е безплатният концерт „ Варненско лято за деца “ под мотото „ Музикални будители “. Входът е свободен за деца и родители. Началото е в 11:00.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР