Бурното време застрашава да отложи планирания за утре изпитателен полет

...
Бурното време застрашава да отложи планирания за утре изпитателен полет
Коментари Харесай

Лошото време може да попречи на полета на астронавти с Дракон

Бурното време заплашва да отсрочи планувания за на следващия ден изпитателен полет на астронавти с пилотирания транспортен съд "Дракон " на частната компания "Спейс Екс ", оповестяват международните организации.

По проект корабът с астронавтите Дъг Хърли и Робърт Бенкен би трябвало да бъде изстрелян към Международната галактическа станция (МКС) в сряда следобяд с ракета "Фалкон 9 " на "Спейс Екс " от галактическия център "Кенеди ". Това би трябвало да е първият път от девет години, откакто НАСА прекрати полетите на совалките, когато астронавти ще излетят от Флорида, както и първият сходен опит на частна компания, предава Българска телеграфна агенция.

Кати Люидърс от НАСА увери, че всичко "върви добре ", най-малко на земята. "Сега единственото, което би трябвало да изчислим, е по какъв начин да направляваме времето ", съобщи тя в понеделник вечерта, до момента в който дъждът продължаваше да залива региона.

Според метеорологичната прогноза възможностите за задоволително време за изстрелване са към 40 %. Ако компания "Спейс Екс " не успее да реализира изпитателния полет в сряда, идващият опит ще бъде в събота.

Пилотираният транспортен съд "Дракон " е трансформация на товарния транспортен съд със същото име.

Откакто НАСА приключи полетите на совалките през 2011 година, американските астронавти летят до МКС с съветските кораби "Союз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР