Бурното развитие на IT сектора не е отличително само за

...
Бурното развитие на IT сектора не е отличително само за
Коментари Харесай

СофтУни стъпи на международната сцена

Бурното развиване на IT бранша не е характерно единствено за родната стопанска система, а е особено за промишлеността в световен мащаб. Необходимостта от способени IT фрагменти нараства непрестанно във всяка една развита или разрастваща се страна, а с нея нараства и потребността от качествено IT обучение.
Именно заради тази причина най-успешната родна, частна IT просветителна институция – - стъпва на далекоизточния пазар – Малайзия и Филипините, където има остра потребност от качествено IT обучение. Плановете на СофтУни са през идващите 5 години да образова над 40 000 софтуерни инженери на територията на двете азиатски страни. Програмата стартира идния месец май, с безплатния курс " Programming Basics ", предопределен за начинаещи. В рамките на петгодишния интервал са планувани над 200 безвъзмездни курса, посредством които искащите ще могат да се допрян до програмирането.
Програмата по софтуерно инженерство, която ще предложи на азиатския пазар, ще следва потвърдената формула на обучителната стратегия, която се потвърди в продължение на няколко години в България. Всеки един от курсистите ще може да избира всред четири програмни езика: C#, Java, Python и JavaScript. Подобно на родния еквивалент, програмата във Филипините и Малайзия също ще подчертава върху „ Учене посредством правене “ т.е. тя ще е на практика ориентирана. Успешното довеждане докрай на програмата ще става в границите на 2 години, само че най-хубавите участници ще имат всички умения, нужни за започване на работа в границите на година и половина. За най-хубавите участници също по този начин са планувани стипендиантски стратегии и подпомагане за кариерен старт.
По мотив сполучливия старт на плана в чужбина изпълнителният шеф Иван Ненков разяснява:
" Целта ни е да осъществяваме сполучливия модел на СофтУни първо в страните, които имат най-голяма потребност от него – дестинации с капацитет в развиването на ИТ технологиите, с бързо разрастващ се софтуерен бранш и просветителни системи, които не съумяват да се приспособяват задоволително бързо и да отговорят на потребностите на бизнеса, заради което се основава бездна сред търсенето и предлагането на качествени фрагменти. Основна цел на СофтУни е да построява мост над тази бездна. Вече го вършим доста сполучливо в България, а в този момент целим да повторим този триумф и в доста други пазари, наподобяващи на нашия в това отношение. Такива дестинации са Малайзия и Филипините – страни, които са международни водачи в аутсорсинг усулите в областта на ИТ технологиите, в които има доста огромен и възходящ недостиг на подобен вид фрагменти и липса на съответни решения от страна на локалните просветителни институции. Съвсем скоро планираме да отправим взор и към по-близки дестинации, като Румъния и Полша, които се характеризират със същите черти, що се отнася до търсене и предложение на качествени ИТ фрагменти. "
На родна земя СофтУни се потвърди като пазарен водач в областта на IT образованието, обучавайки над 150 000 души, в границите на миналите 5 години. СофтУни предлага пълноценни стратегии в сферата софтуерното инженерство и хардуерните технологии, цифровия маркетинг и криейтив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР