Бурният вятър, който вилнее във Враца, доведе до бедствено положение

...
Бурният вятър, който вилнее във Враца, доведе до бедствено положение
Коментари Харесай

Силният вятър събори топола върху пътя край Благоевград, жена е ранена от паднала мазилка в София

Бурният вятър, който вилнее във Враца, докара до бедствено състояние в регионалния град. Ситуацията към този момент е отвън надзор, защото профилираните служби не могат да се отзоват на стотиците сигнали за материални вреди.

Бурният вятър обърна три камиона на интернационалния път Е-79 сред Мездра и Враца, заяви bulnews.bg. Първият е на към 500 метра от бензиностанция " Ромпетрол " и е " Фиат ". Точно на бензиностацията е извърнат втория - " Ивеко ", а третият камион „ Рено " е на към 300 метра преди него.

Стихията опустошава даже хора и е изцяло невероятно да се стои прав. При случаите има ранени хора, само че хаосът е толкоз огромен, че няма никаква спомагателна информация.

Патрул на полицията е заградил едната лента за придвижване към Враца и минаващите возила получават указания да карат постепенно в сектора, с цел да не бъдат обърнати и те.

Паднало дърво краткотрайно затвори подлеза на натоварения бул. " Мито Орозов ", което пожарникарите съумяха да отрежат и да освободят трафика в посока оряховско шосе.

Близо до кръговото кръстовище на бензиностанция " Лукойл " бурята е прекършила като кибритена съчка железен билборд. В центъра падна изолацията на блок и по знамение няма потърпевши, защото в почивния ден е цялостно с хора.

Наблизо стихията е обърнала павилиони, от покрива на бившето кино " Коларов " летят остри ламарини, които са извънредно рискови за минаващите оттова пешеходци.

На кръговото кръстовище, известно измежду врачани като " Благоев " магазин е останал без стъклените си витрини. Пищят всички аларми на клона на " УниКредит Булбанк ". Екип спасители лети към региона на „ Ферит ", откъдето има сигнал за обилни провали.

В същото време огромна топола с разклонена корона падна върху основен път Е-79 край Благоевград, няма потърпевши. Сигналът за случая е подаден към 11.40 ч. през днешния ден на изхода на Благоевград в посока Дупница преди разклона за с. Рилци, предава Дарик.

Дървото е изкоренено от ската от поривистия вятър, падайки, се подпира върху клоните над трите ленти за придвижване - спешната, дейната и изпреварващата. Поради това, че дървото остава на към 2 м над пътното платно няма потърпевши коли.

До идването на пожарната и РПС-Благоевград, колите минават под короната му или досам разделящата двете платна мантинела.

Преминаващи подават сигнал до районен съд ПБЗН, които изпращат екип, който отстранява клоните над двете дейни ленти, дървото напълно е нарязано от Пътноподдържащата компания " Водно строителство ".

В събота в съвсем цялата страна е разгласен жълт код поради упования мощен южен вятър. Скоростта напразно тук-там е към 100 км/ч. Предупреждение не е издадено единствено за областите Видин, Плевен и Стара Загора. Най-силни са поривите напразно в област Кърджали, където е разгласен оранжев код.

В София плевел с пориви до 20-24м/с вятър чупи клони. Вече има подадени сигнали в Столична община за паднали клони. Според БЛИЦ има ранена жена от паднала мазилка от новострояща се кооперация в Люлин. Агенцията разгласява и фотоси на разместени от бурните пориви контейнери за боклук.

Издадено е предизвестие към жителите да внимават от кое място минават, да се пазят от падащи предмети. Също по този начин се приканва да бъдат отстранени предмети от терасите, които могат да основат заплаха за преминаващите. На строителните компании е разпоредено да ревизират и обезопасят обектите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР