Бурните ветрове в Северна България са нанесли щети за десетки

...
Бурните ветрове в Северна България са нанесли щети за десетки
Коментари Харесай

Вятърът нанесе щети за десетки хиляди левове в Северна България

Бурните ветрове в Северна България са нанесли вреди за десетки хиляди левове. В региона на Русе по поречието на Дунав има доста срутени здания, потрошени покриви, паднали дървета.

Бурята, която мина през Централна и Северна България засегна десетки обитаеми места. Освен вреди по постройките има и наводнени пътища. Тежко е потърпевша детската градина в русенското село Баниска.
В силистренското село Искра ураганният вятър е отнесъл покрива на локалното учебно заведение.

Учениците ще излязат във почивка до идния вторник, с цел да бъдат отстранени вредите по покрива на учебното заведение. А застрахователи ще оглеждат десетките потърпевши икономически постройки, чиито покриви също са били откъснати от мощния вятър.

Наред с проливните дъждове и мощния вятър, на доста места имаше градушки. В множеството русенски села са наводнени дворове на къщи.

Какви са материалните вреди, нанесени на здания и пътища ще се обясни в елементи през идващите дни, когато стартират огледите.

Най-силни са били поривите напразно през днешния ден в Русе, Оряхово и Разград. Там скоростта им е достигала до 72 км/ч.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР