Бурни страсти тази сутрин в Бургас - стотици цигани окупираха

...
Бурни страсти тази сутрин в Бургас - стотици цигани окупираха
Коментари Харесай

Цигани окупираха сградата на община Бургас, искат да им пуснат неплатената вода

Бурни пристрастености тази заран в Бургас - стотици роми окупираха пространството пред постройката на общината. Протестиращите роми упорстват да им бъде пусната водата, която обаче не са плащали с месеци.
Ромите крещят и издигат плакати, напечатани без правописни неточности, което демонстрира предварителна организация на митинга. Те скандират "Оставка на управлението на Общината " и упорстват неотложно да им бъде пусната спряната вода.
От ВиК-Бургас им прекъснаха водоснабдяването поради задължения от над 100 хиляди лева
Не съм кмет от два дни, няма да позволи напрежение, разяснява кметът на Бургас Димитър Николов, който е на мястото на митинга. Николов прикани протестиращите, без значение че са роми, да стартират да си заплащат водата като всички останали жители.
и подсети, че могат да сключат с ВиК съглашение за разсрочено заплащане, в случай че нямат вкупом цялата сума, която дължат.
Организаторите на митинга отхвърлят да не са си плащали, те настояват, че към 70 на 100 от популацията на кв. "Победа " си плащало постоянно отговорностите. Според локалното ВиК обаче това не дава отговор на истината.
На мястото на митинга има и доста полиция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР