Бурни антиправителствени протести на опозицията в Албания. Полицията използва сълзотворен

...
Бурни антиправителствени протести на опозицията в Албания. Полицията използва сълзотворен
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти в Тирана

Бурни антиправителствени митинги на опозицията в Албания. Полицията употребява сълзотворен газ и водни струи против хиляди стачкуващи, които се пробваха да нахлуят в постройката на Министерския съвет в Тирана. Искането е за оставка на премиера Еди Рама по обвинявания в корупция. Съобщава се за двама ранени служители на реда и четирима стачкуващи с дихателни проблеми.

 © EPA / БГНЕС
Камъни и димки полетяха към държавния комплекс в Тирана, десетина стачкуващи съумяха да обхванат във вътрешността, само че бяха изтласкани назад от силите на реда. Ситуацията е отвън надзор, разгласи Лулзим Баша, водач на опозиционната дясноцентристка Демократическа партия.

Според него полицията е позволила стачкуващите да приближат постройката, с цел да ги подтикне към принуждение и по този начин министър председателят Еди Рама да може да упрекна опозицията. 54-годишният министър -председател кара втори мандат на поста от 2017 година Снощи той разгласи, че през днешния ден няма да е в Тирана.
Лулзим Баша - водач на Демократическата партия: Албания е в дълбока политическа и икономическа рецесия. Съюзът сред нарушители и политици докара до пленяване на страната.
Петпартийната албанска съпротива упорства за длъжностен кабинет, който да провежда предварителни парламентарни избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР