Бурната радост от победата във финала и спечелената световна титла

...
Бурната радост от победата във финала и спечелената световна титла
Коментари Харесай

Празненствата във Франция отнеха два човешки живота

Бурната наслада от успеха във финала и извоюваната международна купа лиши два човешки живота в разнообразни елементи на Франция. В столицата Париж имаше вълнения и конфликти с полицията, която трябваше да разпръсне тълпата със сълзотворен газ. С съдбовен край обаче са приключили два други случая. В Анси 50-годишен последовател е умрял, откакто е счупил врата си. До нещастието се стигнала от скок в канал. В Сен-Феликс 30-годишен почитател, който е излязъл да чества, се блъснал с колата си в дърво и е умрял на място.

В Лорин пък три деца бяха ранени тежко откакто били ударени от мотор, ръководен от 19-годишен почитател на „петлите“.

Според медиите във Франция над 1 милион души са били по улиците, с цел да честват международната купа.

Най-малко 30 души разрушили магазин за алкохол в центъра на столицата и откраднали вино и шампанско. Според очевидци полицията ги прогонила, без да извърши арести.

Освен в Париж, конфликти сред почитатели и полиция имаше и в още няколко града в цялата страна. Десет души бяха задържани в Марсилия, а още осем – в Лион.

На остров Корсика последователи на Хърватия и локални хора се сбили по време на мача. От пожарната работа в Аячо оповестиха, че са ги разтървали и няма съществено потърпевши.

Истерията към купата застигна и чиновниците на столичното метро. Те смениха за 24 часа имената на седем от спирките в чест на героите от Русия. Две от метространциите бяха с името на селекционера Дидие Дешан, а една бе кръстена на капитана Уго Лорис.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР