„Бурна имитация на дейност при фактическо бездействие. Така работи парламентът!,

...
„Бурна имитация на дейност при фактическо бездействие. Така работи парламентът!,
Коментари Харесай

Проф. Христов за парламента: Бурна имитация на дейност при фактическо бездействие

„ Бурна реплика на активност при фактическо безучастие. Така работи Народното събрание! ", сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " и лидер на листата от гражданската квота в Пловдив проф. Иво Христов. Той се срещна с гласоподаватели нощес в осъществяване на уговорката си за регулярни диалози с хората от самодейността „ Кога, в случай че не в този момент? Кой, в случай че не ние? ". „ Управляващите нямат готови законопроекти, само че не дават и законите на Българска социалистическа партия да бъдат обсъждани в профилираните комисии ", изясни депутатът блокажa на законодателната институция. Затова няма нито един закон, който да е гласуван, като се изключи този за така наречен безналични заплащания. „ За специалистите това решение е знак, че в страната няма пари ", посочи проф. Христов. По думите му България става страната с най-рестриктивния режим на разплащания.

По отношение на промените, той съобщи, че такива няма да има, тъй като властимащите нямат интерес от тях. Той бе безапелационен, че правосъдната промяна не опира до фиксацията на една извънпарламентарна партия за изваждане на прокуратурата от системата. „ Тя е доста по-сериозна, тъй като касае съда, който би трябвало да даде крайния резултат, както и Министерство на вътрешните работи, което e под всякаква рецензия с ниската си успеваемост ", акцентира професорът по социология на правото. Причините за ниския коефициент на потребно деяние той вижда в негативната селекция на фрагменти. „ Некомпетентност и преднамереност " - по този начин разказа администрацията, което, по думите му, се е трансформирала в хранилка за партийни фрагменти. „ Корупцията е главен проблем, главен механизъм за възпроизвеждане на администрацията, а това е една от аргументите да не сме в Шенген ", уточни националният представител от левицата.

„ В навечерието сме на следващото национално изменничество. ", предизвести геополитическият анализатор. То ще се осъществя с подписването на контракта за добросъседство на 2 август, Илинден. Неговите опасения са, че с ниското си равнище българската дипломация ще загърби фундаменталните национални ползи. Затова на петъчния парламентарен надзор проф. Христов ще пита министър Захариева имат ли планове да прекрачат демаркационните линии - език и народност. „ Прекрачването им значи национално изменничество. ", безапелационен бе той и добави - „ Има въпроси, които не подлежат на никакви взаимни отстъпки ". Той предложи на нашите политици да се учат от гръцката дипломация.

По гледище на аудиторията проф. Христов направи къс преглед на геополитическата обстановка. Гърция и Турция ще бъдат основен разпределител на 30 милиарда кубика съветски газ. Южната ни съседка под никаква форма няма да одобри самостоятелен Кюрдистан. Той не счита, че огромната координирана акция по заливане на Европа с мигранти ще се повтори. Във връзка с оградата на българо-турската граница разяснява по този начин „ Плашещият въпрос не е дали има дупки в оградата, а, че имаме дупка в демографията " и приключи с реторичния въпрос „ Колко може да бъде медиатор Борисов, щом Турция ще доближи 100 милиона население, а българите ще станем 3 милиона? ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР