Burj Al Arab в Дубай продължава да оглавява класацията на

...
Burj Al Arab в Дубай продължава да оглавява класацията на
Коментари Харесай

Любопитни факти за най-луксозния хотел в света

Burj Al Arab в Дубай продължава да оглавява класацията на най-луксозния хотел в света, макар че е издигнат през 1999 година Инвестицията в него е 1 милиарда USD. Разположен е на неестествен остров и разполага с частен плаж. Определено цената на нощувка тук не може да си разреши всеки. Има обаче и редица любопитни обстоятелства, които не могат да бъдат видени с просто око. Един от тях е, че на всеки посетител се падат по 6 души от обслужващия личен състав. Друго любопитно нещо е, че разполагаем на всеки посетител е автомобил Rоllѕ-Rоусе. Хотелът разполага единствено с такава марка коли, а транспортът е 272 USD.

На върха на хотела има хеликоптерна площадка. Интересното е, че на нея на кацат летателни апарати, защото е превърната в тенис корт. Най-интересният мач там е бил през 2005 година сред Aндpe Aгacи и Poджъp Фeдepep.

Златото в Burj Al Arab не липсва. Стените на хотела покрити с 1860 кв.м златни листове. Вратите на асансьорите и част от лоби бара са покрити с 24-каратово злато. Хотелът разполага и с най-големия кристал Ѕwаrоvѕkі в света. Също по този начин в Burj Al Arab се намира и най-високия аквариум в света. Височината му е 180 метра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР